EURO 2020

Ινσίνιε: "Θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό, ο Ζορζίνιο είναι για Χρυσή Μπάλα"

Ο Λορέντσο Ινσίνιε με τη φανέλα της Ιταλίας κόντρα στην Τσεχία σε διεθνή φιλική αναμέτρηση (4 Ιουνίου 2021)
Ο Λορέντσο Ινσίνιε με τη φανέλα της Ιταλίας κόντρα στην Τσεχία σε διεθνή φιλική αναμέτρηση (4 Ιουνίου 2021) @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της εθνικής Ιταλίας στη φάση των ομίλων του Euro 2020 εμφανίστηκε ο Λορέντσο Ινσίνιε, με τον φορ της Νάπολι να ξεκαθαρίζει ωστόσο πως ο στόχος της σκουάντρα ατζούρα είναι να φτάσει στον τελικό.

Η εθνική Ιταλίας θυμίζει ένα τρένο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και αυτό το μαρτυράει τόσο το "3 στα 3" που έκανε στη φάση των ομίλων του Euro 2020 συνδυάζοντας τις νίκες με καλές και πειστικές εμφανίσεις όσο και το αήττητο των 30 αγώνων που μετράει σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο στόχος μάλιστα της σκουάντρα ατζούρα είναι πλέον να φτάσει πολύ ψηλά στο φετινό τουρνουά και αυτό φρόντισε να το καταστήσει σαφές ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο Λορέντσο Ινσίνιε:

"Οι νεαροί παίκτες είναι σαν να βιώνουν ένα μεγάλο παραμύθι και δίνουν τον ενθουσιασμό τους. Εγώ για πρώτη φορά παίρνω μέρος σε μία διοργάνωση έχοντας το ρόλο του πρωταγωνιστή. Είμαι υπερήφανος και δίνω παραπάνω από το 100% για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο προπονητής.

Πάντα ευχαριστούσα τους Πραντέλι και Κόντε που με έφεραν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενώ με τον Μαντσίνι είχα περισσότερες ευκαιρίες επειδή επιλέγει να παίζει η Ιταλία με ένα σύστημα που ταιριάζει περισσότερο τόσο στα δικά μου χαρακτηριστικά όσο και σε αυτά των περισσοτέρων παικτών", τόνισε ο φορ της Νάπολι ενόψει του νοκ-άουτ για τους "16" με την Αυστρία στο "Γουέμπλεϊ", για να προσθέσει:

"Ξέρουμε ότι τώρα τα ματς είναι "μία και έξω" και ότι μία φάση μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Μέχρι στιγμής οι νεαροί παίκτες μας τα έχουν πάει καλά και είναι ήρεμοι. Διαβάζουμε τα εγκώμια, μας ευχαριστούν επίσης όταν αρχίζαμε την πορεία μας ουδείς πόνταρε πάνω μας.

Ακόμα δεν έχουμε πετύχει κάτι, πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλο αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. Ο στόχος είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους. Θα χρειαστεί να δώσουμε ακόμα περισσότερα για να το πετύχουμε αυτό".

Θέλει Ζορζίνιο ως υποψήφιο για τη Χρυσή Μπάλα

Κληθείς δε να σχολιάσει την ομάδα του, ο Ινσίνιε θέλησε να κάνει ειδική μνεία στον άλλοτε συμπαίκτη του στους παρτενοπέι, Ζορζίνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η δύναμή μας είναι η ομαδικότητα αλλά υπάρχουν και παίκτες ποιοτικοί και είναι σωστό να αναφέρω για παράδειγμα τον Ζορζίνιο.

Προέρχεται από εκπληκτικές σεζόν με την Τσέλσι, είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε στην ομάδα. Δεν είναι στο χέρι μου να αποφασίσω για το αν αξίζει τη Χρυσή Μπάλα, ελπίζω όμως να είναι στη λίστα των υποψηφίων: τον ονομάζουμε "Καθηγητή" και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ