ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Χωρίς την "κολώνα" του για το Κύπελλο

Ο Ίνγκι Ίνγκασον στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για τη Super League Interwetten.
Ο Ίνγκι Ίνγκασον στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έμαθε να ζει χωρίς τον Ίνγκασον στα τελευταία παιχνίδια, ωστόσο η απουσία του Ισλανδού από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό το Σάββατο (22/5, 21:00) είναι σημαντική για τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Ίνγκι Ίνγκασον ετοιμάζεται για να περάσει την πόρτα του χειρουργείου καθώς η προσπάθεια που έκανε να αντιμετωπίσει συντηρητικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό στο γόνατο δεν απέδωσε.

Ο Ισλανδός έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε στα σημαντικά παιχνίδια που είχε να δώσει η ομάδα του το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Έπαιξε με παυσίπονη ένεση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όταν ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν οπωσδήποτε την νίκη, όπως και στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ.

Πήρε ανάσα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη και επανήλθε σε αυτόν με τον Παναθηναικό μπαίνοντας ως αλλαγή στο 80'. Ο Ίνγκασον ξεκίνησε και πάλι βασικός στο δεύτερο ημιτελικό με την ΑΕΚ τη Μεγάλη Πέμπτη και εκείνο το παιχνίδι ήταν όπως αποδείχθηκε το τελευταίο της σεζόν για τον Ισλανδό που ήταν από τις… κολώνες του φέτος στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή αγωνιστική περίοδος ήταν η πλέον παραγωγική στην καριέρα του 27χρονου στόπερ του ΠΑΟΚ, που έφτασε στις 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας 6 γκολ και 2 ασίστ. Η…επιθετική του επίδοση δεν έχει προηγούμενο για τον Ίνγκι Ίνγκασον που ήταν εξ αρχής σημείο αναφοράς στην άμυνα του Δικεφάλου.

ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΝΔΟΥ

Ο Ίνγκασον προσπάθησε να προλάβει τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το Σάββατο (22/5, 21:00) αλλά δεν τα κατάφερε και η απουσία του αποτελεί πλήγμα για το Δικέφαλο. Ο Γκαρσία από την Τρίτη (18/5) που θα ξεκινήσει την προετοιμασία για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ θα πρέπει να βρει την τριάδα των στόπερ -στο σχήμα χρησιμοποιεί στα τελευταία παιχνίδια και δεν πρόκειται να αλλάξει στον τελικό- χωρίς αυτόν.

Ο Ουρουγουανός στα παιχνίδια των playoffs που είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον και δεν μπορούσε να υπολογίζει στον Ισλανδό χρησιμοποίησε συνήθως τριάδα με τον Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας τον Βιεϊρίνια δεξιά του και τον Μιχαηλίδη αριστερά.

Ένα σχήμα που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει και το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Εκτός και αν θεωρήσει ότι ο Κρέσπο που επέστρεψε από τραυματισμό είναι πλέον στο 100% , έχοντας αγωνιστεί 15 λεπτά στο Καραϊσκάκης και ένα ημίχρονο στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και προτιμήσει την εμπειρία του Ισπανού αντί του Μιχαηλίδη.

Ο Γκαρσία μπορεί να υπολογίζει πλέον και στον Ενέα Μιχάι, που ξεπέρασε το σοβαρό τραυματισμό του, ωστόσο ο νεαρός δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού στον τελικό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ