ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ινφαντίνο: "To VAR βοηθάει το ποδόσφαιρο"

O πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
O πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου AP PHOTO/PETER DEJONG, FILE

Υπέρμαχος του VAR παρουσιάστηκε με δηλώσεις του ο Τζάνι Ινφαντίνο, με τον πρόεδρο της FIFA να ισχυρίζεται πως η παρέμβαση της τεχνολογίας όχι μόνο δεν κάνει κακό στο ποδόσφαιρο αλλά αντίθετα του προσφέρει χείρα βοηθείας.

Η τεχνολογία μπήκε στη ζωή του ποδοσφαίρου για να το κάνει καλύτερο και δικαιότερο για όλες τις ομάδες, ωστόσο τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και αρκετές είναι οι ομάδες που διαμαρτύρονται και θεωρούν πως ο Video Assistant Referee δεν έχει βοηθήσει στην πρόοδο που όλοι περίμεναν.

Η παραπάνω άποψη δεν βρίσκει πάντως σύμφωνο το Τζάνι Ινφαντίνο, με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να τάσσεται υπέρ του VAR και να ξεκαθαρίζει πως μερικές φορές δημιουργούνται προβλήματα από τον τρόπο που χρησιμοποιείται και όχι από αυτήν καθαυτήν την τεχνολογία.

"Νομίζω ότι το VAR βοηθάει το ποδόσφαιρο, το σίγουρο είναι πως δεν του κάνει ζημιά. Θα πρέπει να θυμόμαστε πως το VAR εισήχθη για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια και όχι πριν από 20.

Δεν θα πρέπει να δημιουργείται σύγχυση μεταξύ του VAR και κάποιων λανθασμένων αποφάσεων που παίρνονται εξαιτίας του λανθασμένου τρόπου που ίσως χρησιμοποιείται καθώς είναι πιθανό η ευθύνη να βαραίνει εκείνους που λόγω έλλειψης εμπειρίας δεν χρησιμοποιούν όπως θα έπρεπε το VAR", τόνισε ο επικεφαλής της FIFA, για να προσθέσει:

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία κοσμογονική αλλαγή για έναν διαιτητή που δεν μεγάλωσε με το VAR". Όσον αφορά δε στις δυνατές φωνές που έχουν ακουστεί για την υπερβολική χρήση του VAR στην Αγγλία, ο Ινφαντίνο ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση από τις ομοσπονδίες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία αν δεν το θέλουν, αφήνοντας έτσι στη διακριτική ευχέρεια της Premier League αν θα συνεχίσει να πορεύεται με το VAR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ