FIFA

Ινφαντίνο: "Ίσως έχουμε Παγκόσμια Κύπελλα με διαφορετικές συμμετέχουσες ομάδες"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 © 2021 KOEN VAN WEEL/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε συζήτηση με την UEFA να διεξάγονται Παγκόσμια Κύπελλα κάθε δύο χρόνια, αλλά με τελείως διαφορετική σύνθεση εθνικών ομάδων.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε βιντεοκλήση με την UEFA και μέλη της την Τρίτη χωρίς την παρουσία ΜΜΕ, σε μία προσπάθειά του να πείσει την αντιμαχόμενη πλευρά για τα θετικά της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος της FIFA υπογράμμισε ότι η παγκόσμια ομοσπονδία δεν είναι "εχθρός του ποδοσφαίρου" και ότι στόχος είναι το άθλημα να εξακολουθεί να προσελκύει νεαρούς φιλάθλους, κάνοντας πιο ενδιαφέρουσες τις μεγάλες διοργανώσεις.

"Πιστεύω ότι ο εχθρός του ποδοσφαίρου δεν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο ή η FIFA, αλλά οι άλλες δραστηριότητες που προτιμούν νεαρά αγόρια και κορίτσια σήμερα. Πρέπει να δούμε μαζί πώς θα τα φέρουμε πίσω, να ενδιαφερθούν για το ποδόσφαιρο. Θέλω να το κάνουμε μαζί, όπως πάντα τα τελευταία χρόνια", ήταν ο επίλογος της αρχικής τοποθέτησης του Ινφαντίνο, στη συνάντηση που διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

"Μπορούμε ακόμα να βρούμε τρόπους να αναπτύξουμε περαιτέρω το ποδόσφαιρο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τεράστιο. Είναι μια μεγάλη, μεγάλη διοργάνωση, από την οποία επωφελούνται όλοι και αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το τι θα κάνουμε με αυτήν".

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, εξέφρασε για πολλοστή φορά την αντίθεσή του με αυτήν την πρόταση της FIFA, ενώ ηγέτες ομοσπονδιών από Φινλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σκωτία, Ισπανία και Ελβετία εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

"Δεν θα προχωρήσουμε με κάποια πρόταση, αν βλάπτει κάποιον. Όμως δεν μπορούσε να φτιάχνουμε προτάσεις με διαβούλευση μόνο από την Ευρώπη. Πρέπει να σεβόμαστε τις γνώμες όλων", πρόσθεσε ο Ινφαντίνο.

Ο γενικός γραμματέας της πορτογαλικής ομοσπονδίας, Τιάγκο Κραβέιρο, πρότεινε η FIFA να μην επιτρέπει εθνικές ομάδες να συμμετέχουν σε διαδοχικες διοργανώσεις, αν τελικά προκριθεί η ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια. Ο Ινφαντίνο άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

"Καλωσορίζω την ιδέα του Τιάγκο. Χρειαζόμαστε περισσότερες συμμετοχές και ίσως υπάρχει ένας τρόπος να γίνει αυτό με δύο Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά με διαφορετικές συμμετέχουσες ομάδες. Δεν ξέρω. Είναι κάτι που η τεχνική επιτροπή θα μελετήσει, αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να το εξετάσουμε", απάντησε ο πρόεδρος της FIFA.

TAGS FIFA UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ