ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ινφαντίνο: "Η FIFA δεν πρότεινε τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στην Ντόχα
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2022 HASSAN AMMAR/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε πως η FIFA δεν πρότεινε την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια, αλλά διέταξε τις αρμόδιες επιτροπές να διεξάγουν έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η πρόταση για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια δεν συζητήθηκε στο κογκρέσο της FIFA την Πέμπτη. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην ομιλία του έδωσε περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως η FIFA δεν πρότεινε την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια, αλλά διέταξε τις αρμόδιες έρευνες να διεξάγουν έρευνα επί αυτού.

"Η FIFA δεν πρότεινε Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο χρόνια. Ας κάνουμε ξεκάθαρη την διαδικασία. Το τελευταίο κογκρέσο της FIFA ζήτησε από τις αρμόδιες επιτροπές, να ξεκινήσουν έρευνα για Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο χρόνια.

Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA υπό την ηγεσία του Αρσέν Βενγκέρ έκαναν ακριβώς αυτό. Η FIFA δεν πρότεινε κάτι, αλλά ήρθε στο συμπέρασμα ότι είναι δυνατό να γίνει, αλλά θα είχε κάποιες επιπτώσεις.

Διαπιστώσαμε ότι είναι δυνατό, αλλά και θετικό για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Όμως φυσικά υπήρχε μεγάλη εναντίωση σε αυτό και εκεί πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση" ανέφερε συγκεκριμένα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ