ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ινφαντίνο για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια: "Οι αλλαγές τρομάζουν αλλά πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2020 PETER DEJONG/ AP IMAGES

Ο πρόεδρος της FIFA διατράνωσε εκ νέου την επιθυμία του για τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, τονίζοντας μάλιστα πως οι ομοσπονδίες πως εναντιώνονται σε αυτό το σχέδιο φοβούνται πως θα χάσουν την κυριαρχία τους.

Την ώρα που φουντώνει η κόντρα μεταξύ της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με αυτήν της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αλλά και εκείνη της Νοτίου Αμερικής για το κάθε πότε θα διεξάγεται η τελική φάση Μουντιάλ, ο Τζάνι Ινφαντίνο φρόντισε να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Μιλώντας σε επικεφαλής του αφρικανικού ποδοσφαίρου στο Κάιρο, μίλησε για την ισχυρή θέληση της FIFA να προχωρήσει στο πλάνο της για τη διοργάνωση του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια και πέταξε ταυτόχρονα το μπαλάκι στους ανθρώπους της UEFA και της Conmebol για διαφορετικές τους απόψεις.

"Συμβαίνει σε κάθε τομέα της ζωής, όταν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, εκείνοι που είναι στην κορυφή δεν θέλουν την παραμικρή αλλαγή. Οι αλλαγές τρομάζουν.

Το καταλαβαίνουμε, τους συγχαίρουμε και τους επικροτούμε που ήταν τόσο επιτυχημένοι στο να βρεθούν στην κορυφή. Αυτό είναι φανταστικό και είναι παράδειγμα για όλους.

Αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα σε άλλους. Είναι ευθύνη μας να κρατήσουμε το όνειρο και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ινφαντίνο, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αφρικής από την πλευρά της να στηρίζει το πλάνο του και να γίνεται ουσιαστικά η πρώτη Ομοσπονδία που τάχτηκε επίσημα υπέρ της διεξαγωγής Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια, όπως ακριβώς ισχύει και με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ