ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ

Ιμπραχίμοβιτς: "Θα παίζω μέχρι να δω ότι κάποιος είναι καλύτερος από μένα"

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Μίλαν - Μπολόνια
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Μίλαν - Μπολόνια © 2022 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Μία σημαντική προϋπόθεση για να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο έθεσε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος μιλώντας στην UEFA υποστήριξε πως θα σταματήσει να παίζει μόνο αν εντοπίσει κάποιον ποδοσφαιριστή καλύτερο από εκείνον.

Ουδείς γνωρίζει που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος το προσεχές καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Μίλαν. Ένας όμως είναι σίγουρο: η σκέψη να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν δεν περνάει από το μυαλό του.

Ο 40χρονος Σουηδός είναι αποφασισμένος να επιμηκύνει όσο μπορεί περισσότερο την καριέρα του και να συνεχίσει να μοιράζει θέαμα, έως ότου εντοπίσει εκείνον τον ποδοσφαιριστή που ο ίδιος θα κρίνει ότι είναι καλύτερος από εκείνον.

Ο σταρ των Ροσονέρι, μιλώντας στην UEFA, αναφέρθηκε ακόμα στο Champions League που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, ενώ τόνισε πως δεν γεννήθηκε για να αρέσει σε όλους.

"Ό,τι κι αν συμβεί σε μένα – επιτυχία, χρήματα, φήμη, ό,τι κι αν γίνει – θα είμαι το ίδιο άτομο, δεν θα αλλάξω. Είτε σας αρέσω είτε όχι, αλλά δεν γεννήθηκα σε αυτόν τον κόσμο για να πείσω τους ανθρώπους να με συμπαθήσουν.

Παίζω με πολύ συναίσθημα για τη Μίλαν, γιατί είναι ένας σύλλογος που μου έδωσε ευτυχία, μου έδωσε πολλά πράγματα και νομίζω ότι έχω περάσει τα περισσότερα χρόνια εκεί από όλους τους συλλόγους που έχω εκπροσωπήσει. Ήταν ωραίο να επιστρέψω στο Champions League με τον σύλλογο αυτή τη σεζόν.

Σκόραρα μερικά γκολ που μου άρεσαν και είχα την ευκαιρία να παίξω απέναντι στις καλύτερες ομάδες και παίκτες στην Ευρώπη. Πώς νιώθω για το γεγονός ότι δεν το κέρδισα ποτέ;

Υπάρχουν δύο μεταφράσεις. Αρχικά, το να το κερδίσv θα ήταν καταπληκτικό. Το να μην το κερδίσω όμως, δεν θα με άλλαζε ως παίκτη. Αν το κερδίσω, δεν σημαίνει ότι θα ήμουν καλύτερος παίκτης, επειδή είμαι ο καλύτερος παίκτης. Αυτό έχει αποδειχθεί: ο καλύτερος παίκτης δεν τα κερδίζει όλα", ανέφερε ο Σουηδός σταρ και εν συνεχεία στάθηκε στο μέλλον και τα σχέδιά του:

"Το μέλλον δεν έχει γραφτεί ακόμη. Δεν κάνω πλάνα. Ας δούμε τι θα γίνει. Δεν θέλω να μετανιώνω που σταμάτησα το ποδόσφαιρο και μετά να λέω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο, γιατί μετά θα το μετάνιωνα για το υπόλοιπο της ζωής μου, βλέποντας ότι θα μπορούσα να είχα συνεχίσει.

Θέλω να παίζω όσο περισσότερο μπορώ. Η αλήθεια είναι πως θα παίζω μέχρι να δω ότι κάποιος είναι καλύτερος από εμένα, οπότε συνεχίζω να παίζω. Ξέρω ότι μια μέρα θα σταματήσει και δεν θα έχω αυτή την αδρεναλίνη πια.

Αυτό είναι πρόβλημα για κάθε ποδοσφαιριστή γιατί όταν παίζεις ποδόσφαιρο υπάρχει αδρεναλίνη. Οπότε όταν σταματήσεις, πρέπει να το πάρεις από εκεί και να ξεκινήσεις από το μηδέν, κάτι νέο".

TAGS ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ