ΜΙΛΑΝ

Ιμπραχίμοβιτς: Κινδυνεύει με τιμωρία για παραβίαση κανονισμών της FIFA και UEFA

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της Σουηδίας σε αγώνα κόντρα στην Ιρλανδία για το Euro 2016
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της Σουηδίας σε αγώνα κόντρα στην Ιρλανδία για το Euro 2016 @ 2016 CHRISTOPHE ENA/ASSOCIATED PRESS

Απέναντι στον κίνδυνο να τιμωρηθεί από την FIFA για παραβίαση κανόνων της που αφορούν στοιχηματικές εταιρίες βρίσκεται ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Η FIFA και η UEFA αναφέρουν ρητά πως οι παίκτες που έχουν οικονομική ανάμειξη σε στοιχηματικές εταιρίες δεν επιτρέπεται να παίρνουν μέρος σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Το γεγονός αυτό αυτόματα προκαλεί πρόβλημα στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, με την σουηδική εφημερίδα "Aftonbladet" να αποκαλύπτει πως ο 39χρονος φορ της Μίλαν, που πρόσφατα επέστρεψε στην εθνική Σουηδίας, είναι ακόμα συνιδιοκτήτης της στοιχηματικής εταιρίας Bethard που έχει έδρα στην Μάλτα, κάτι που ενδέχεται να φέρει πειθαρχικά μέτρα εις βάρος του.

Ο Ιμπραχίμοβιτς έγινε συνιδιοκτήτης (με ποσοστό 10% των μετοχών) της Bethard το 2018 μέσα από την εταιρία του, Unknown AB. Εξαιτίας λοιπόν αυτής της σχέσης δεν θα μπορούσε τότε να έχει συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ακόμα και αν είχε πάρει εκείνη την περίοδο τη απόφαση να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Έκτοτε, ο "Ίμπρα" έχει παίξει στην Μίλαν και εσχάτως στην εθνική Σουηδίας παίρνοντας μέρος σε ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2020, με τον CEO της Bethard, Έρικ Σκαρπ, να επιβεβαιώνει μέσω email που εστειλε στην εφημερίδα πως ο 39χρονος φορ εξακολουθεί να είναι μέτοχος στην εταιρία.

Ο κανονισμός της FIFA που απαγορεύει σε παίκτες που έχουν οικονομική ανάμειξη με στοιχηματικές εταιρίες να αγωνίζονται ταυτόχρονα, αφορά όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ η UEFA αναφέρεται σε όλους τους αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πρακτικά πως ο Ιμπραχίμοβιτς παραβίασε τους κανονισμούς της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όταν επέστρεψε στην εθνική Σουηδίας και αγωνίστηκε κόντρα Γεωργία τον περασμένο Μάρτιο στην "Friends Arena" ενώ παραβίασε εκείνους της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή του στο Μίλαν - Σάμροκ Ρόβερς στο Europa League τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της Μίλαν σε ματς της Serie A κόντρα στην Κροτόνε
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της Μίλαν σε ματς της Serie A κόντρα στην Κροτόνε @ 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Όσον αφορά στο μέγεθος της ποινής που αντιμετωπίζει, αν αποδειχτεί η ενοχή του όσον αφορά στην παραβίαση κανονισμών της FIFA και της UEFA, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο στράικερ των ροσονέρι κινδυνεύει από το να του επιβληθεί πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ μέχρι και τριετή αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Η Bethard προσέφερε στοιχήματα σε ματς της Σουηδίας απέναντι σε Γεωργία και Κόσοβο τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ επιτρέπει επίσης στοιχηματισμό σε ματς της Serie A σε εβδομαδιαία βάση, με τα παιχνίδια αυτά να συνδέονται με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς λόγω της εμπλοκής του στην συγκεκριμένη στοιχηματική εταιρία που παραμένει ενεργή.

Η συγκεκριμένη σύγκρουση συμφερόντων είναι γνωστή στους κόλπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σουηδίας εδώ και πολλά χρόνια, με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Χακάν Σόστραντ, να δηλώνει πάντως στην εφημερίδα πως δεν έχει έρθει ακόμα σε επικοινωνία με τον παίκτη μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: © 2021 Visar Kryeziu/Associated Press

TAGS ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ