ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ

Ιμπραχίμοβιτς: "Αν ζούσε ο Ραϊόλα, μάλλον θα συνέχιζα να παίζω, γιατί θα ήθελε την προμήθειά του"

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην αποχαιρετίστηρια συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της καριέρας του
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην αποχαιρετίστηρια συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της καριέρας του PRINT SCREEN

Απολαυστικός για μια ακόμη φορά ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του την Κυριακή το βράδυ με τον ίδιο να τονίζει πως ναι μεν είναι ο σούπερμαν αλλά έχει και καρδιά για αυτό δάκρυσε στον αγωνιστικό χώρο, να σημειώνει πως μέχρι και ο Θεός "έκλαιγε" που σταματούσε το ποδόσφαιρο και να τονίζει πως αν ζούσε ο Ραιόλα θα συνεχίσε να παίζει γιατί θα ήθελε τις προμήθειες.

Κάθε συνέντευξη Τύπου του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, κάθε ατάκα του, είναι απολαυστική. Πόσο μάλλον αν τον έχεις μπροστά σου για 25 λεπτά και απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν.

Αυτό συνέβη την Κυριακή το βράδυ μετά το τέλος του Μίλαν - Βερόνα και αντίο του Σουηδού σταρ ο οποίος έδωσε μια αποχαιρετιστήρια συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι ο σούπερμαν αλλά έχει και καρδιά για αυτό δάκρυσε στον αγωνιστικό χώρο, να σημειώνει πως μέχρι και ο Θεός "έκλαιγε" που σταματούσε το ποδόσφαιρο και να τονίζει πως αν ζούσε ο Ραιόλα θα συνεχίσε να παίζει γιατί θα ήθελε τις προμήθειες.

"Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Δεν είπα σε όλους ότι αποσύρομαι, ούτε στη Μίλαν το ήξεραν. Απλά τους είχα ζητήσει να ετοιμάσουμε κάτι για το τέλος. Τις τελευταίες 10 μέρες είπα "αρκετά" και αποδέχτηκα πως δεν θα μπορούσα να σταματήσω παίζοντας.

Αυτό που έζησα ήταν υπέροχο, μια ανάμνηση που θα έχω για πάντα. Πολλοί με συμβούλευαν τι να κάνω, αλλά έπρεπε να το συνειδητοποιήσω μόνος μου και να πω "τέλος". Να απολαύσω πλέον την προσωπική μου ζωή και το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Υπήρχαν προσφορές, αλλά όταν έχεις αποδεχτεί ότι σταματάς, οι προσφορές δεν έχουν πια ενδιαφέρον".

"Όταν ξύπνησα το πρωί έβρεχε και είπα "ακόμη κι ο Θεός είναι λυπημένος που σταματάω". Ένιωθα σαν ζόμπι, δεν μιλούσα, δεν έκανα πλάκα. Πριν τρεις μήνες πανικοβαλλόμουν στην ιδέα να αποσυρθώ, αλλά πλέον το έχω αποδεχτεί και είμαι έτοιμος. Είμαι λίγο στενοχωρημένος, προφανώς, αλλά το έχω αποδεχτεί".

Για τα δάκρυα του στο αντίο:

"Ο κόσμος πιστεύει πως ο Ίμπρα είναι ο Σούπερμαν. Ναι, είναι ο Σούπερμαν, αλλά έχω επίσης μεγάλη καρδιά και συναισθήματα. Προσπαθούσα να εντοπίσω μέσα στο πλήθος ένα πρόσωπο να μου δώσει δύναμη, αλλά όλοι έκλαιγαν. Οι συμπαίκτες μου έκλαιγαν, οι φίλαθλοι έκλαιγαν, έψαχνα τη σύζυγό μου κι εκείνη έκλαιγε περισσότερο από όλους. Δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ τέτοια βραδιά. Από την πρώτη μέρα ένιωσα σαν στο σπίτι μου στη Μίλαν. Θα μου λείψει πολύ, έβγαλαν το πραγματικό μου πρόσωπο.

Ευχαριστώ τα ΜΜΕ για την υπομονή τους, πλέον θα έχετε λιγότερη δουλειά χωρίς εμένα. Είμαι πλέον ελεύθερος από το χώρο του ποδοσφαίρου. Ήταν μια μακρά καριέρα, πραγματικά πολύ μακρά και ευχαριστώ όλους όσοι μου έδωσαν δύναμη, αδρεναλίνη και πάθος για να συνεχίσώ".

Για την απόφαση που πήρε πρώτη φορά στην καριέρα του χωρίς να συμβουλευτεί τον πρώην ατζέντη και μέντορά του, Μίνο Ραϊόλα, που έφυγε πέρσι από τη ζωή;

"Επέστρεψα στη Μίλαν. Έψαχνα να ηγηθώ μιας τελευταίας ομάδας και το λάτρεψα. Δεν είχα πρόθεση να επιστρέψω όταν έφυγα για τις ΗΠΑ, αλλά ο Μίνο με έπεισε. Μοιραστήκαμε μια ζωή με τον Μίνο. Μετά τον θάνατό του τίποτα πλέον δεν ήταν το ίδιο. Αν ζούσε, μάλλον θα συνέχιζα να παίζω γιατί θα ήθελε την προμήθειά του. Συγγνώμη, Μίνο, αλλά είναι αλήθεια".

Για το μέλλον του και αν θα συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο:

"Για την ώρα θέλω να ξεκουραστώ λίγο και να απολαύσω όσα έχω πετύχει. Δεν είναι σωστό να παίρνεις βιαστικές αποφάσεις, τώρα κυριαρχεί το συναίσθημα. Θέλω να ξεκουραστώ το καλοκαίρι, να κάνω τον απολογισμό μου και θα δούμε. Το να είσαι προπονητής ή διευθυντής είναι μεγάλη ευθύνη.

Ένας παίκτης μπορεί να είναι ο εαυτός του, αλλά ένας προπονητής είναι πιο περιορισμένος. Δεν μπορώ ως προπονητής να πηγαίνω στο γήπεδο με Ferrari. Ίσως αν είσαι ο Ίμπρα να μπορείς, βέβαια… Ας αλλάξουμε τους κανόνες! Δεν σκέφτομαι να εγκαταλείψω γενικά το ποδόσφαιρο, αλλά όταν κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να αρχίσεις από το μηδέν και να αρχίσεις να ανεβαίνεις".

Για το αν ο Λεάο του θυμίζει τον ίδιο και αν θα βγει άλλος Ιμπραχίμοβιτς:

"Είναι αδύνατο! Υπάρχει μόνο ένας Ζλάταν! Όταν ήμουν παιδί με σύγκριναν με τον Φαν Μπάστεν, αλλά εκείνος ήταν αυτός που ήταν και εγώ αυτός που είμαι. Μπορεί να υπήρχαν ομοιότητες, αλλά δεν θεωρώ σωστές τις συγκρίσεις. Αμφιβάλλω αν θα βρεθεί ένας νέος Ζλάταν με τον δικό μου εγωισμό".

TAGS ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ