ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ίλιτσιτς: "Είχα ανάγκη να επιστρέψω σπίτι, αρχίζει το δεύτερο κομμάτι της καριέρας μου"

Ίλιτσιτς: "Είχα ανάγκη να επιστρέψω σπίτι, αρχίζει το δεύτερο κομμάτι της καριέρας μου"
PRINT SCREEN

Ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή στην Σλοβενία κατά την παρουσίασή του από την Μάριμπορ, τονίζοντας πως χωρίς αυτόν τον σύλλογο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την καριέρα που είχε ως τώρα.

Μετά από πέντε χρόνια όπου έζησε μεγάλες στιγμές στην Αταλάντα ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς αποφάσισε να αποχαιρετήσει τους μπεργκαμάσκι τον περασμένο Αύγουστο, με τον Σλοβένο φορ -ο οποίος πάλεψε με τους δαίμονες της κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν- να επιστρέφει τελικά στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μάριμπορ.

Ο λόγος που έκανε αυτή την επιλογή είχε να κάνει με το ότι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε αυτήν το 2010, με τον Ίλιτσιτς να παρουσιάζεται επίσημα την Πέμπτη (06/10) και να μην κρύβει τη συγκίνησή του.

"Είχα ανάγκη να γυρίσω σπίτι, έχω γεμίσει από ξένες χώρες. Αυτή είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μένα. Ένας άνθρωπος παίζει ποδόσφαιρο για να ζήσει αυτά τα συναισθήματα, για αυτό επέστρεψα.

Χωρίς αυτόν τον σύλλογο δεν θα είχα την καριέρα που είχα και η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτό είναι μόνο το δεύτερο μέρος της καριέρας μου", τόνισε αρχικά ο έμπειρος φορ, για να προσθέσει:

"Η φυσική μου κατάσταση; Είναι δύσκολο να απαντήσω, δεν μπορώ να πω πότε θα είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήξερα πως θα ήταν ένας μόνος σύλλογος στην Σλοβενία για τον οποία θα επέστρεφα στην πατρίδα και αυτός ήταν η Μάριμπορ.

Όσον αφορά στη φυσική μου κατάσταση, πιστεύω και ελπίζω να βρω το σωστό ρυθμό το συντομότερο δυνατό. Έχω ανάγκη από το χρόνο μου. Αρχίζω από το μηδέν εδώ.

Τώρα είμαι ένας νέος παίκτης εδώ που θέλει να κατακτήσει κάτι, όπως και όταν άρχισα την καριέρα μου πριν 12 χρόνια. Ξανά στην εθνική Σλοβενίας; Εάν είμαι σε θέση να το κάνω και με έχουν ανάγκη, είμαι πάντα ανοιχτός σε όλα, θα μου άρεσε να βοηθήσω".

Υπενθυμίζεται πως ο Ίλιτσιτς έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του στην Μάριμπορ αγωνιζόμενος 11 φορές σε αυτήν, πριν τραβήξει την προσοχή της Παλέρμο και αποκτηθεί το 2010, για να ακολουθήσει μία σπουδαία καριέρα για αυτόν στην Serie A για λογαριασμό των Παλέρμο, Φιορεντίνα και Αταλάντα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ