UEFA

Η UEFA ζήτησε την εξαίρεση του δικαστή της Μαδρίτης

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν © 2017 DARKO VOJINOVIC/AP IMAGES

Η UEFA ζήτησε την απαλλαγή του δικαστή από την Ισπανία που προεδρεύει την υπόθεση της European Super League, κάνοντας λόγο για μεροληπτική στάση απέναντι στις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους.

Στην αντεπίθεση πέρασε η UEFA λίγες ώρες μετά την απόσυρση των κυρώσεών της προς της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους, που δεν έχουν εγκαταλείψει το εγχείρημα της European Super League. Αφού η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ακύρωσε τις πειθαρχικές διαδικασίες που είχε ξεκινήσει εις βάρος των τριών ομάδων ζήτησε την εξαίρεση του δικαστή της Μαδρίτης, που προεδρεύει της υπόθεσης.

Μάλιστα, η UEFA κατέθεσε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας, υποστηρίζοντας ότι παρατηρήθηκαν "σημαντικές παρατυπίες".

"Η UEFA υπέβαλε σήμερα επίσημες καταθέσεις στο Δικαστήριο της Μαδρίτης, αποδεικνύοντας τη συνεχή συμμόρφωσή της με τις εντολές.

Επιπλέον, η UEFA έχει καταθέσει πρόταση για την εξαίρεση του δικαστή που προεδρεύει της τρέχουσας διαδικασίας, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικές παρατυπίες σε αυτές τις διαδικασίες. Σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο και για τα θεμελιώδη συμφέροντα της δικαιοσύνης η UEFA αναμένει από τον εν λόγω δικαστή να παραιτηθεί, εν αναμονή της πλήρους και σωστής εξέτασης αυτής της πρότασης", ανέφερε η UEFA μέσω ανακοίνωσή της την Τρίτη (28/9).

TAGS UEFA EUROPEAN SUPER LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ