UEFA

Η UEFA τιμώρησε Παρί και Μαρσέιγ για παραβιάσεις του FFP και απειλούνται με μεγαλύτερες ποινές

Ο Νεϊμάρ μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ
Ο Νεϊμάρ μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ © 2021 CHRISTOPHE ENA / AP IMAGES

Η UEFA τιμώρησε με πρόστιμο Παρί και Μαρσέιγ και απειλεί με μεγαλύτερες κυρώσεις, αν δεν συμμορφωθούν με τους κανονισμούς του FFP.

Παρί και Μαρσέιγ βρέθηκαν στο στόχαστρο της επιτροπής οικονομικού ελέγχου της UEFA και τιμωρήθηκαν με πρόστιμο για παραβάσεις των όρων του Financial Fair Play (που ισχύει όπως το γνωρίζουμε μέχρι και το 2022-2023), το οποίο ενδέχεται να αυξηθεί και να μετατραπεί ακόμα και σε αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια.

Η ICFC ενημέρωσε μέσω επιστολής τους δύο συλλόγους για τα ευρήματα των ελέγχων της, ο οποίος άρχισε τις προηγούμενες εβδομάδες. Περίπου 30 σύλλογοι χρειάστηκε να αποστείλουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά τους, σύμφωνα με την Equipe. Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τους ανθρώπους της UEFA, οι οποίοι έστειλαν στους δύο γαλλικούς συλλόγους και ακόμα οκτώ που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ένα έγγραφο συμβιβασμού, εν είδει ποινής.

Το έγγραφο αυτό περιλαμβάνει όλες τις πιθανές κυρώσεις και αποστέλλεται στα γραφεία κάθε συλλόγου που τιμωρείται από την UEFA. Αν υπογραφεί από τους ανθρώπους της ομάδας, καθίσταται αποδεκτή η εκάστοτε ποινή.

Οι δύο σύλλογοι καλούνται να κινηθούν προς την οικονομική εξυγίανση τις επόμενες τρεις σεζόν και να μειώσουν τις ζημίες τους, αφού αυτήν τη στιγμή ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπτό όριο των 30.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουν με πιο σοβαρές κυρώσεις.

Η Παρί αντέδρασε στο ενδεχόμενο να τιμωρηθεί, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την ξαφνική απόσυρση της Mediapro από την κάλυψη της Ligue 1 καθώς και ο Covid-19 αναπόφευκτα έπληξαν τα οικονομικά της. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Γαλλίας, Νασέρ αλ Κελαϊφί, αποτελεί παράλληλα και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA γι' αυτό και παραμένει άγνωστο αν η Παρί θα αποδεχθεί την τιμωρία ή θα αντιδράσει, κινδυνεύοντας υψηλότερο πρόστιμο ή και αγωνιστική ποινή.

Η Παρί μπορεί να κάνει ένσταση στην επιτροπή, αν δεν δικαιωθεί να προχωρήσει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και τέλος να απευθυνθεί στο CAS. Αν ακολουθήσει το δρόμο αυτό, το πρόστιμο θα αυξηθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και υπάρχει κίνδυνος ακόμα και αποκλεισμού (με αναστολή ή μη) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από την πλευρά της, η Μαρσέιγ έχει μικρότερο πρόβλημα σε σχέση με τις ζημίε της Παρί, ωστόσο τελεί ήδη υπό τιμωρία, διότι δεν είχε τηρήσει τα συμφωνηθέντα από συμβιβασμό του 2020. Τότε, είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 3.000.000, απώλεια του 15% των πριμ από την UEFA και δυνατότητα να δηλώνει στα ευρωπαϊκά ρόστερ 23 αντί για 25 παίκτες μέχρι το 2023. Όλα δείχνουν ότι θα κάνει δεκτή τη νέα ποινή, ώστε να αποφύγει περαιτέρω μπελάδες.

TAGS UEFA ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΡΣΕΙΓ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ