UEFA

Η UEFA πούλησε τα δικαιώματα των διασυλλογικών διοργανώσεων στις ΗΠΑ για 1,5 δισ. ευρώ

Το σεντόνι του Champions League
Το σεντόνι του Champions League INTIME

Σε μία τηλεοπτική συμφωνία μαμούθ προχώρησε η UEFA για τα δικαιώματα των διασυλλογικών διοργανώσεών της στις ΗΠΑ.

Αύξηση 150% θα παρουσιάσουν τα έσοδα της UEFA από την πώληση των δικαιωμάτων μετάδοσης των τριών διασυλλογικών διοργανώσεών της στις ΗΠΑ, ύστερα από τη συμφωνία που επήλθε με τον όμιλο του CBS (Viacom και Paramount).

Η συμφωνία αρχίζει τη σεζόν 2024-2025 και θα διαρκέσει έξι σεζόν, με την UEFA να εισπράττει συνολικά 250.000.000 ευρώ ανά σεζόν από το deal. Η προηγούμενη συμφωνία που διαρκεί μέχρι και το 2023-2024 μεταξύ UEFA και Paramount - Univision απέφερε 100.000.000 ανά σεζόν.

Η UEFA με την ECA, τον φορέα των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου, προσέλαβε την TEAM Marketing και τη Relevent Sports Group για τη διάθεση των δικαιωμάτων στις διασυλλογικές διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών και ήδη βλέπει να δικαιώνεται με αύξηση 2,5 φορές στα έσοδα σε σχέση με το προηγούμενο deal.

Μάλιστα, η συμφωνία αυτή αφορά μόνο το αγγλόφωνο κοινό, αφού για το ισπανόφωνο θα διενεργηθεί διαφορετικός διαγωνισμός.

Ηττημένη από αυτήν την εξέλιξη είναι η Amazon, η οποία διεκδίκησε τα δικαιώματα, έχοντας ισχυρούς δεσμούς με την UEFA, μιας και διαθέτει συμφωνίες για Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ιταλία. Ωστόσο, η πλατφόρμα streaming προσανατολίζεται πλέον στην αμερικανική αγορά του NFL.

TAGS UEFA MEDIA ΗΠΑ CHAMPIONS LEAGUE EUROPA LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ