UEFA

Η UEFA ετοιμάζει μίνι τουρνουά στις ΗΠΑ με τέσσερα μεγαθήρια πριν από την έναρξη του Champions League

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Champions League
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Champions League © 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Η UEFA ετοιμάζει ένα τέταρτο διασυλλογικό τουρνουά υπό την αιγίδα της, το οποίο θα παίζει ρόλο προπομπού του Champions League κάθε σεζόν και θα διεξάγεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Equipe.

Η UEFA εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση εσόδων για να απομακρύνει το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκής Super League και γι' αυτό σχεδιάζει να λανσάρει ένα τέταρτο τουρνουά υπό την αιγίδα της.

Πρόκειται για μία μίνι διοργάνωση, η οποία θα παίζει το ρόλο προπομπού του Champions League και θα διεξάγεται κατά τις πληροφορίες της Equipe στις ΗΠΑ.

Το τουρνουά θα περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, "μία εκ των οποίων θα είναι η προηγούμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης και άλλες τρεις πολύ επιτυχημένες ομάδες", όπως αναφέρει ο σχετικός φάκελος που απεστάλη στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η διοργάνωση θα διεξάγεται με τη μορφή Final Four, όπως είχε συζητιέται εδώ και καιρό, αλλά για τα ημιτελικά και τον τελικό του Champions League.

Από τη στιγμή που η κάτοχος του Champions League θα αγωνίζεται σε αυτό το τουρνουά, το Ευρωπαϊκό Super Cup αναμένεται να περιλαμβάνει πλέον τον κάτοχο του Europa League και τον κάτοχο του Europa Conference League.

Οι συζητήσεις που γίνονται αφορούν τον κύκλο 2024-2027, αφού μέχρι τότε δεν μπορεί να μεταβληθεί κάτι. Σε περίπτωση που βρεθεί αγοραστικό κοινό, τότε η αλλαγή αυτή συμπίπτει με το νέο φορμάτ των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

TAGS UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ