EURO 2020

Η UEFA ανακήρυξε τον Έρικσεν MVP στο Δανία - Φινλανδία

Ο Κρίστιαν Έρικσεν με τη φανέλα της Δανίας κόντρα στην Φινλανδία στην πρεμιέρα του Euro 2020 (12 Ιουνίου 2021)
Ο Κρίστιαν Έρικσεν με τη φανέλα της Δανίας κόντρα στην Φινλανδία στην πρεμιέρα του Euro 2020 (12 Ιουνίου 2021) @2021 WOLFGANG RATTAY/ASSOCIATION IMAGES

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έδωσε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την κατάρρευσή του στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του Δανία - Φινλανδία και στο φινάλε η UEFA τον ανακήρυξε ως τον πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης.

Το φινάλε της αναμέτρησης στο "Πάρκεν" βρήκε την Φινλανδία να επικρατεί με 1-0 της γηπεδούχου Δανίας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Euro 2020 και να πανηγυρίζει την παρθενική νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου), ωστόσο ο MVP δεν βρισκόταν στο στρατόπεδο των Φινλανδών.

Και πώς να ήταν άλλωστε, όταν είχε προηγηθεί το σοκαριστικό σκηνικό με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο 41ο λεπτό του αγώνα και τα όσα δραματικά ακολούθησαν για αρκετές ώρες.

Ο μέσος της Ίντερ έδωσε μάχη -με τη βοήθεια των συμπαικτών και των γιατρών- για να κρατηθεί στη ζωή και φαίνεται πως την κέρδισε, από τη στιγμή που εμφανίζεται να έχει τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Κοπεγχάγης όπου και νοσηλεύεται, με την UEFA να αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της κατάστασης και να το δείχνει έμπρακτα.

Η UEFA έδωσε τον τίτλο του MVP στο ματς Δανία - Φινλανδία στον Κρίστιαν Έρικσεν (12 Ιουνίου 2021)
Η UEFA έδωσε τον τίτλο του MVP στο ματς Δανία - Φινλανδία στον Κρίστιαν Έρικσεν (12 Ιουνίου 2021) @2021 WOLFGANG RATTAY/ASSOCIATION IMAGES

Με το που τελείωσε το ματς έκανε γνωστό πως το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης απονέμεται στον Κρίστιαν Έρικσεν, που ήταν ο νικητής της ζωής, με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να τονίζει μάλιστα με νόημα:

"Το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο άθλημα και ο Κρίστιαν τον υπηρετεί με υπέροχο τρόπο".

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ