EUROPA LEAGUE

Η Σεβίλλη στο "Καραϊσκάκης" για τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup κόντρα σε Σίτι η Ίντερ

Η Σεβίλλη στο "Καραϊσκάκης" για τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup κόντρα σε Σίτι η Ίντερ
@2023 DENES ERDOS/AP IMAGES

Η Σεβίλλη επικράτησε της Ρόμα στον τελικό του Europa League και έκλεισε θέση για τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ όπου θα αντιμετωπίσει στις 16 Αυγούστου στο "Καραϊσκάκης" είτε την Μάντσεστερ Σίτι ή την Ίντερ.

Ο τελικός του Europa League που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης (31/05) στην "Πούσκας Αρένα" της Βουδαπέστης βρήκε μεγάλη θριαμβεύτρια την Σεβίλλη, η οποία επιβλήθηκε της Ρόμα με 4-1 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και πανηγύρισε το έβδομο Europa League στην ιστορία της σε ισάριθμους τελικούς στο θεσμό.

Με την επιτυχία τους αυτοί οι Ανδαλουσιανοί εξασφάλισαν αυτόματα μία θέση στους ομίλους του νέου Champions League ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ακόμη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, σε έναν τελικό που θα λάβει χώρα σε λίγους μήνες από τώρα στη χώρα μας.

Αυτός θα είναι το ευρωπαϊκό Super Cup που θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με την ισπανική ομάδα να έχει απέναντί της τη νικήτρια του Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ, τις δύο ομάδες δηλαδή που θα κονταροχτυπηθούν στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Σημειώνεται πως ο αγώνας της 16ης Αυγούστου 2023 θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός που θα γίνει στη φαληρικό γήπεδο, μετά από τον... διπλό τελικό της Τσέλσι με την Ρεάλ τη σεζόν 1970-71 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΡΟΜΑ SUPER CUP ΕΥΡΩΠΗΣ 2023 SUPER CUP ΕΥΡΩΠΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ