SERIE A

Η Σαλερνιτάνα πήρε την άνοδο στη Serie A, όμως δεν μπορεί να παίξει αν δεν πουληθεί

Ο Κλαούντιο Λοτίτο στη συνέντευξη τύπου για το ιταλικό Super Cup
Ο Κλαούντιο Λοτίτο στη συνέντευξη τύπου για το ιταλικό Super Cup DOMENICO STINELLIS / ASSOCIATED PRESS

Η Σαλερνιτάνα επικράτησε 3-0 της Πεσκάρα και πήρε την άνοδο για τη Serie A. Όμως δεν μπορεί να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία, αφού έχει κοινή ιδιοκτησία με τη Λάτσιο, με τον Κλαούντιο Λοτίτο να πρέπει να την πουλήσει εντός 30 ημερών.

Η Σαλερνιτάνα επικράτησε 3-0 της Πεσκάρα εκτός έδρας και σφράγισε το εισιτήριο της για τη Serie A. Η ομάδα της Καλάμπρια βρίσκεται στη 2η θέση της Serie B και ανεβαίνει απευθείας στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου μαζί με την Έμπολι, έπειτα από 23 χρόνια.

Ωστόσο, ό,τι κέρδισε μέσα στο γήπεδο η Σαλερνιτάνα κινδυνεύει να το χάσει στα χαρτιά. Ιδιοκτήτης της ομάδας της Καλάμπρια είναι ο Κλαούντιο Λοτίτο, στον οποίο ανήκει και η Λάτσιο. Βάσει κανονισμών απαγορεύεται δύο ομάδες στη Serie A να έχουν κοινή ιδιοκτησία.

Επομένως, οι κανονισμοί αναφέρουν ότι ο Λοτίτο θα πρέπει να πουλήσει την Σαλερνιτάνα μέσα στις επόμενες 30 μέρες, ώστε να επιτραπεί στην ομάδα της Καλάμπρια να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία.

"Υπάρχει κανονισμός από τη FIFA που απαγορεύει την ιδιοκτησία παραπάνω από μίας ομάδας σε επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχει εξαίρεση για τον Λοτίτο αρκετά χρόνια, όλοι ήξεραν ότι θα συμβεί αυτό. Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι. Δεν μπορεί να έχει στα χέρια του την Σαλερνιτάνα. Αν συνεχίσει να το κάνει, τότε θα της στερήσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Serie A" δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικός Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα.

Photo credits: © 2021 Domenico Stinellis/Associated Press

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΛΑΤΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ