ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Σαχτάρ υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους κανόνες μεταγραφών της FIFA

Οι παίκτες της Σαχτάρ
Οι παίκτες της Σαχτάρ @ 2023 CZAREK SOKOLOWSKI / AP IMAGES

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ανακοίνωσε ότι υποβάλλει καταγγελία στην Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους κανονισμούς στις μεταγραφές που έχει επιβάλει η FIFA, καθώς έχει ζημιές 40 εκατομμυρίων ευρώ. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου επέτρεψε στους ξένους παίκτες των ουκρανικών ομάδων να αναστείλουν τα συμβόλαιά τους λόγω του πολέμου.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ συνεχίζει τη διαμάχη της με τη FIFA κάνοντας καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Ιούνιο του 2022, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε να χορηγήσει στους ξένους παίκτες στην Ουκρανία το δικαίωμα να αναστείλουν τα συμβόλαιά τους λόγω του πολέμου με τη Ρωσία για έναν χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Οι Ουκρανοί προχωρούν σε αυτή την κίνηση, καθώς υπολογίζεται ότι έχουν ζημιά 40 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της συγκεκριμένης συνθήκης, καθώς αποχωρούν παίκτες δίχως οικονομικό αντίτιμο

"Η Σαχτάρ υπέβαλε καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της FIFA σχετικά με τη συνεχιζόμενη αναστολή των συμβάσεων εργασίας από διεθνείς παίκτες και προπονητές.

Αυτή η καταγγελία ακολουθεί την πρόθεση του συλλόγου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου της FIFA για παράταση των προσωρινών τροποποιήσεων. Έχουν ληφθεί μέτρα για την υποβολή αυτής της καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου του προφανούς αντίκτυπου που είχε η απόφαση της FIFA στις δραστηριότητες του συλλόγου στην αγορά της ΕΕ", αναφέρει μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της Σαχτάρ, Σέρχι Πάλκιν.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαχτάρ είχε προσφύγει στο CAS για αυτή την απόφαση, ωστόσο η έφεσή της απορρίφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να αναζητούν δικαστικά την ανατροπή της απόφασης της FIFA υπό τον φόβο να γίνει νέα επέκταση του συγκεκριμένου κανονισμού μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

TAGS ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ