ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ εξασφαλίζει 360 εκατ. από συμφωνία για το νέο "Μπερναμπέου"

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση της La Liga 2021-2022 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Σάββατο 30 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση της La Liga 2021-2022 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Σάββατο 30 Απριλίου 2022 © 2022 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ ανακοίνωσε τη συμφωνία με δύο αμερικανικές εταιρίες που θα τη βοηθήσουν να εκτοξεύσει τα έσοδά της σε 360.000.000 ευρώ από το ανακαινισμένο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Η Ρεάλ επισημοποίησε τη συμφωνία τις με δύο αμερικανικές εταιρίες με τις οποίες θα συνεργαστεί για την εκμετάλλευση του "Σαντιάγο Μπερναμπέου", συνεργασία που θα αποφέρει 360.000.000 ευρώ στα ταμεία της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ έδωσε το "πράσινο φως" την Τετάρτη και μία ημέρα αργότερα οι "μερένγκες" ανακοίνωσαν τη συμφωνία με δύο αμερικανικές εταιρίες για την εκμετάλλευση του ανακαινισμένου "Σαντιάγο Μπερναμπέου", η οποία θα αποφέρει 360.000.000 ευρώ.

Η πρώτη εταιρία είναι η Sixth Street, η οποία πρόκειται για επενδυτική φίρμα και με την οποία η συνεργασία θα διαρκέσει 20 χρόνια. Η αμερικανική εταιρία θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση των νέων επιχειρήσεων που θα προκύψουν από τις επιπρόσθετες λειτουργίες του γηπέδου.

Η δεύτερη εταιρία είναι η επίσης αμερικανική Legends, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση σταδίων και στην παροχή premium εμπειριών σε αθλητικά events και διοργανώσεις μεγάλων εκδηλώσεων. Η συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει ορισμένο χρονικό ορίζοντα και στόχος θα είναι να εισφέρει με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στη λειτουργία μεγάλων σταδίων.

Η Ρεάλ γνωστοποίησε στην ανακοίνωσή της το ποσό που περιμένει ως έσοδα από τις συγκεκριμένες συνεργασίες, επεξηγώντας ότι τα χρήματα αυτά μπορεί να τα διαθέσει "σε κάθε δραστηριότητά της". Αναφέρει δε ότι στόχος είναι "να μετατραπεί το Σαντιάγο Μπερναμπέου σε ένα μοναδικό χώρο και ταυτόχρονα σε μία παγκόσμια αναφορά για ψυχαγωγία και ελεύθερο χρόνο".

Το κολοσσιαίο λίφτινγκ του γηπέδου άρχισε το 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022, με τη συμπλήρωση 75 ετών από την κατασκευή του. Η νέα μορφή του θα επιτρέπει ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις εκτός ποδοσφαίρου, αφού θα μπορεί να φιλοξενεί ακόμα και αγώνες αμερικανικού ποδοσφαίρου, τένις ή μπάσκετ, συναυλίες και άλλα μεγάλα γεγονότα.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ