ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ επιστρέφει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου εν μέσω εργασιών ανακατασκευής

Η Ρεάλ επιστρέφει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου εν μέσω εργασιών ανακατασκευής
REALMADRID.COM

Η Ρεάλ επιστρέφει στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και θα αγωνιστεί την Κυριακή κόντρα στη Θέλτα μπροστά σε 30.000 φιλάθλους, έστω κι αν οι εργασίες συνεχίζονται στο γήπεδο.

Η πολυαναμενόμενη στιγμή για τη Ρεάλ έφτασε. Οι "μερένγκες" θα αγωνιστούν ξανά στο σπίτι τους, το "Σαντιάγο Μπερναμπέου", το οποίο έχει αρχίσει να παίρνει τη νέα μορφή του, αν και οι εργασίες ανακατασκευής δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Την Κυριακή, η Ρεάλ θα υποδεχθεί τη Θέλτα για την 4η αγωνιστική της La Liga στο γήπεδο που όταν τελειώσει, θα μπορεί να φιλοξενεί 81.000 θεατές. Προς το παρόν, οι εργασίες που συνεχίζονται στις δυτικές και νότιες κερκίδες μειώνουν τη χωρητικότητα στις 50.000 και οι περιορισμοί λόγω Covid-19 στις 30.000 για το παιχνίδι της Κυριακής.

Η Ρεάλ επιστρέφει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου εν μέσω εργασιών ανακατασκευής
REALMADRID.COM


Η Ρεάλ ευνοήθηκε από τις περιστάσεις και αξιοποίησε το χρονικό διάστημα που απαγορευόταν ο κόσμος στα γήπεδα, ώστε να αρχίσει τις εργασίες στην έδρα της και να μετακομίσει προσωρινά στο γήπεδο της Ρεάλ Β', το "Αλφρέδο ντι Στέφανο", χωρητικότητας 6.000 θεατών. Πλέον, η επιστροφή σε αγώνες με δεκάδες χιλιάδες κόσμου είναι προ των πυλών, στο "πιο σύγχρονο γήπεδο του κόσμου", όπως το χαρακτήρισε προ μηνών ο πρόεδρος της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Η διαφοροποίηση που τραβάει τα βλέμματα είναι η συρόμενη οροφή που προστέθηκε στο γήπεδο και η οποία ανάγκασε τους κατασκευαστές να "ψηλώσουν" τις κερκίδες κατά 10 μέτρα και να γκρεμίσουν δύο από τους πύργους που υπήρχαν στο παλιό γήπεδο. Παρ' όλα αυτά, η έκτασή του δεν μεταβλήθηκε, παρότι υπάρχουν διάφορες αλλαγές σε χώρους όπως τα αποδυτήρια, τα δημοσιογραφικά, η αίθουσα ανακοινώσεων, που πλέον είναι έτοιμοι. Το γήπεδο διατηρεί μεγάλο αριθμό καταστημάτων στο εσωτερικό του, αν και ένα από αυτά που υπήρχαν στο υπόγειο αντικαταστάθηκε από πάρκινγκ στο οποίο θα αποβιβάζονται οι ομάδες.

Η Ρεάλ επιστρέφει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου εν μέσω εργασιών ανακατασκευής
REALMADRID.COM


Το κόστος της ανακατασκευής ανέρχεται σε 815.000.000 ευρώ και παρότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε ολοκλήρωση των έργων με την έναρξη της τρέχουσας σεζόν, δόθηκε μάχη ώστε το γήπεδο να βρίσκεται σε κατάσταση να φιλοξενήσει αγώνες στις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να είναι έτοιμο. Η νέα ημερομηνία παράδοσης αφορά τον Ιανουάριο, περίπου δύο μήνες πριν η ομάδα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα για το clasico.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ