ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ δίνει έως και 50 εκατ. ευρώ για 15χρονο wonderkid απ' τη Βραζιλία

Η Ρεάλ δίνει έως και 50 εκατ. ευρώ για 15χρονο wonderkid απ' τη Βραζιλία
YOUTUBE

Ο 15χρονος Έντρικ έχει μαγέψει τη Βραζιλία με τα κατορθώματά του στη δεύτερη ομάδα της Παλμέιρας και ήδη γίνεται μάχη δεκάδων εκατομμυρίων μεταξύ των ευρωπαϊκών συλλόγων για την απόκτησή του.

Ο Έντρικ πανηγύρισε με την Παλμέιρας ως MVP την κατάκτηση του φετινού Copinha, ενός σπουδαίου τουρνουά στη Βραζιλία όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες Κ19 από όλη τη χώρα, πείθοντας τις ευρωπαϊκές ομάδες να κινηθούν άμεσα για την απόκτησή του.

Το 15χρονο wonderkid βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν και της Μίλαν μεταξύ άλλων, οι οποίες εμφανίζονται έτοιμες να προσφέρουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε στο προσκήνιο για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2021, λόγω των γκολ που σημείωσε με την Κ17 και την Κ19 της Παλμέιρας. Η εταιρία ατζέντηδων TFM στην οποία ανήκει άρχισε αμέσως να ενημερώνει ομάδες πέρα από τον Ατλαντικό για την περίπτωσή του. Στον τελικό του πρωταθλήματος Παουλίστα Κ17 σημείωσε γκολ από το κέντρο του γηπέδου, εκτοξεύοντας τη φήμη του.

Ο Έντρικ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, δεν μπορεί να αγωνιστεί ακόμα με την πρώτη ομάδα της Παλμέιρας όχι επειδή του λείπε ταλέντο, αλλά του λείπουν... μήνες, αφού οι κανονισμοί της Βραζιλίας επιτρέπουν άτομα άνω των 16 στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ήδη Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μπάγερν, Παρί, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Άρσεναλ εμφανίζονται να ρώτησαν για την κατάστασή του και τη θεραπεία που ακολούθησε όταν νόσησε με κορονοϊό, όπως και η Nike με την οποία διατηρεί συνεργασία τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

Η ρήτρα αποδέσμευσης αγγίζει τα 110.000.000 ρεάλ, ήτοι περίπου 17.000.000 ευρώ. Για τις ομάδες της Βραζιλίας ισχύει από τις 21 Ιουλίου, όταν γίνει 16 ετών, ενώ για τις ομάδες εκτός χώρας για τις 21 Ιουλίου 2024, όταν γίνει 18 βάσει κανονισμών της FIFA.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει τρόπος η μεταγραφή να κλείσει νωρίτερα, αρκεί τα ποσά να είναι αυτά που πρέπει. Η Ρεάλ φέρεται διατεθειμένη να εφαρμόσει τη φόρμουλα ενός άλλου πελάτη της TFM, του Βινίσιους, τον οποίο έκλεισε πριν ενηλικιωθεί και με ποσό πολύ πάνω από αυτό της ρήτρας αποδέσμευσης (45.000.000 αντί για τα 30.000.000 της ρήτρας).

Ήδη ο Έντρικ έχει λάβει μία φανέλα της Ρεάλ με το όνομα του Βινίσιους στην πλάτη ως δώρο από το καλοκαίρι, με τον επιθετικό των "μερένγκες" να στέλνει πρόσφατα ακόμα μία για τον 2χρονο αδερφό του Έντρικ. Σε συνδυασμό με τις καλές σχέσεις της ισπανικής ομάδας με την TFM, η Marca θεωρεί ότι με ένα ποσό της τάξης των 25.000.000, που με μπόνους μπορεί να διπλασιαστεί, ο παίκτης μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο άλλων νεαρών συμπατριωτών που αυτήν τη στιγμή ανήκουν στη Ρεάλ, όπως ο Βινίσιους, ο Ροντρίγκο και ο Ρεϊνιέρ.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ