ΜΙΛΑΝ

Η επαναστατική πρόταση του Πιόλι για το ποδόσφαιρο: "Όχι πίσω η μπάλα όταν οι ομάδες περνούν τη σέντρα"

Ο Στέφανο Πιόλι σε αγώνα της Μίλαν κόντρα στην Κάλιαρι για την Serie A | 16 Μαΐου 2021
Ο Στέφανο Πιόλι σε αγώνα της Μίλαν κόντρα στην Κάλιαρι για την Serie A | 16 Μαΐου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Στέφανο Πιόλι πρότεινε διάφορες αλλαγές στους κανονισμούς για να γίνουν πιο γρήγορα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, με τη σημαντικότερη πρότασή του να αφορά την απαγόρευση πάσας προς τα πίσω όταν μία ομάδα έχει περάσει τη μεσαία γραμμή.

Οι περισσότεροι τεχνικοί που εργάζονται στην Serie A είχαν αυξημένες υποχρεώσεις την Παρασκευή δίνοντας συνεντεύξεις Τύπου ενόψει των αγώνων που έχουν να δώσουν οι ομάδες τους το ερχόμενο τριήμερο για την 6η αγωνιστική, όμως μόνο ένας ήταν εκείνος που κατάφερε να κλέψει την παράσταση.

Αυτός είναι ο Στέφανο Πιόλι, με τον προπονητή της Μίλαν να μην περιορίζεται στα της αναμέτρησης που ακολουθεί για την ομάδα του, κόντρα στην Σπέτσια, αλλά να προχωράει και σε προτάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Προτάσεις που θα μπορούσαν να κάνουν το άθλημα πιο γρήγορο, πιο ενδιαφέρον, πιο θεαματικό.

Αναμφίβολα, οι προτάσεις του έδωσαν τροφή και σκέψη και έβαλαν πολλούς στο τρυπάκι να συζητήσουν για αυτές, με τον έμπειρο τεχνικό να κάνει ρηξικέλευθες τοποθετήσεις:

"Οι πέντε αλλαγές για μένα είναι πολύ σημαντικές. Από τότε που επέτρεψαν σε 12 παίκτες να βρίσκονται στον πάγκι, θα ήταν κρίμα να μένουμε μόνο σε τρεις αλλαγές.

Εγώ θα έκανα πάντως και άλλες τροποποιήσεις στο άθλημα. Με βάση τον πραγματικό χρόνο παιχνιδιού θα έβαζα ένα time-out στο πρώτο ημίχρονο.

Με δεδομένο μάλιστα πως αρέσει σε όλους το θεαματικό ποδόσφαιρο στη σύγχρονη εποχή, να βάλουμε έναν κανονισμό όπου δεν θα επιτρέπεται σε μία ομάδα να γυρίζει τη μπάλα στο δικό της μισό γήπεδο πως κάθε φορά που θα έχει περάσει τη μεσαία γραμμή", είπε χαρακτηριστικά ο Πιόλι, ο οποίος για το ματς με την Σπέτσια ξεκαθάρισε πως είναι ετοιμοπόλεμοι οι Ζιρού και Καλάμπρια και μη διαθέσιμος ο Φλορέντσι.

Την ίδια ώρα, ο έμπειρος προπονητής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι με αφορμή το εντυπωσιακό "5 στα 5" που μετράει στην εκκίνηση της Serie A η Νάπολι:

"Η Νάπολι πρωτοπόρος; Δεν έχει αλλάξει κάτι, αντίθετα προσέθεσε στο ρόστερ της τον Ανγκισά και έναν πολύ οργανωμένο προπονητή Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του Καμπιονάτο με ένα βαθύ ρόστερ.

Το ότι μπορεί να είναι εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος είναι κάτι που το γνώριζα από την πρώτη στιγμή".

TAGS ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ