PREMIER LEAGUE

Η Premier League εξετάζει σεκιούριτι "σπρίντερ" στα γήπεδα για την αποφυγή εισβολών

Η Premier League εξετάζει σεκιούριτι "σπρίντερ" στα γήπεδα για την αποφυγή εισβολών
PRINTSCREEN

Η Premier League στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο εξετάζει την ύπαρξη ειδικά εκπαιδευμένων σεκιούριτι "σπρίντερ", οι οποίοι θα φορούν ποδοσφαιρικά παπούτσια, ώστε να έχουν την απαραίτητη άνεση να τρέξουν, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το τελευταίο περιστατικό εισβολής οπαδών στο Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας ήταν κι εκείνο που χτύπησε το "καμπανάκι" στην Premier League, η οποία είναι έτοιμη πλέον να αναλάβει δράση για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Τα "ζαχαρωτά" έκαναν την ανατροπή απέναντι στην Πάλας στο 85ο λεπτό, με τον Γκρέι να εκτελεί το φάουλ και τον Κάρβελτ-Λιούιν με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-2. Στη συνέχεια ακολούθησε πανζουρλισμός στο Γκούντισον Παρκ με τους οπαδούς των γηπεδούχων να μπαίνουν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν.

Με αφορμή τα συχνά περιστατικά σε αγώνες του πρωταθλήματος, η Premier League συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία και εξέτασε τη σκέψη να υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα ειδικά εκπαιδευμένοι σεκιούριτι "σπρίντερ", εξοπλισμένοι με αθλητικά ενδύματα και υποδήματα, όπως ποδοσφαιρικά παπούτσια, ώστε να μπορούν να τρέξουν όποτε αυτό χρειαστεί.

Πρόκειται για τους "pitch runners", οι οποίοι θα βρίσκονται στο γήπεδο με μοναδική αρμοδιότητα να παρακολουθούν τους οπαδούς και να επεμβαίνουν άμεσα, όταν προσπαθούν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.

Θυμίζουμε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η μαζική εισβολή φιλάθλων της Νότιγχαμ Φόρεστ στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό των playoffs ανόδου στην Premier League απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που είχε μάλιστα ως συνέπεια ένας εξ αυτών να κουτουλήσει τον αρχηγό των φιλοξενουμένων, Μπίλι Σαρπ.

Αρκετά ήταν και τα περιστατικά τη φετινή σεζόν με οπαδούς που επιχειρούσαν να δεθούν στο δοκάρι, ζητώντας τη διακοπή κάθε προμήθειας ορυκτών καυσίμων από τη χώρα.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ