ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Πόρτο αγόρασε τον Γκρούγιτς από την Λίβερπουλ

Ο Μάρκο Γκρούγιτς με τη φανέλα της Χέρτα σε αγώνα της Bundesliga κόντρα στην Χόφενχαϊμ | 26 Οκτωβρίου 2019
Ο Μάρκο Γκρούγιτς με τη φανέλα της Χέρτα σε αγώνα της Bundesliga κόντρα στην Χόφενχαϊμ | 26 Οκτωβρίου 2019 @2019 MICHAEL SOHN/AP IMAGES

Στην απόκτηση του Μάρκο Γκρούγιτς με κανονική μεταγραφή από την Λίβερπουλ προχώρησε η Πόρτο, με τους δράκους να υπογράφουν πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Σέρβο διεθνή μέσο.

Ο Μάρκο Γκρούγιτς ήταν το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ, με τη συμφωνία μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ τον Ιανουάριο του 2016, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να στεριώσει στο Άνφιλντ

Απόδειξη οι αρκετοί δανεισμοί του τα τελευταία χρόνια σε Ερυθρό Αστέρα, Κάρντιφ, Χέρτα και Πόρτο, με τον Σέρβο μέσο να αγωνίζεται όλο αυτό το διάστημα μόνο σε 8 ματς της Premier League με την κόκκινη φανέλα.

Κάπως έτσι ήρθε νομοτελειακά το πλήρωμα του χρόνου για να κοπεί οριστικά ο πολύχρονος δεσμός μεταξύ των δύο πλευρών, με την Λίβερπουλ και την Πόρτο να ανακοινώνουν την Τρίτη (20/7) την οριστική συμφωνία τους για την μετακόμιση του Σέρβου διεθνούς μέσου από το Άνφιλντ στο Ντραγκάο.

Με τη φανελα της Πόρτο μέτρησε 36 συμμετοχές και 2 γκολ στο διάστημα που αγωνίστηκε ως δανεικός, με τους δράκους να τον αποκτούν τώρα με κανονική μεταγραφή από την Λίβερπουλ υπογράφοντας μάλιστα μαζί του συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2026.

Σημειώνεται πως ο Γκρούγιτς συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας των κόκκινων, με τα αγγλικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως με το συγκεκριμένο deal η Λίβερπουλ έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 12,2 εκατομμυρίων ευρώ.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΟΡΤΟ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ