ΤΖΑΝΛΟΥΚΑ ΒΙΑΛΙ

Η πόλη της Γένοβας τίμησε με ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη του Τζανλούκα Βιάλι

Η πόλη της Γένοβας τίμησε με ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη του Τζανλούκα Βιάλι
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πόλη της Γένοβας για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζανλούκα Βιάλι, μέσω μίας ξεχωριστής λειτουργίας στην εκκλησία που κατέληξε σε λαοθάλασσα στους δρόμους της πόλης.

Ο θάνατος του Τζανλούκα Βιάλι ελέω του καρκίνου συγκλόνισε όλη την ποδοσφαιρική Ιταλία αφού ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη γειτονική χώρα και πέρα από τη γενέτειρά του, την Κρεμόνα, μία άλλη πόλη που συνδέθηκε έντονα μαζί του και βυθίστηκε στο πένθος μετά την είδηση του αδόκητου χαμού του στα 58 του χρόνια ήταν η Γένοβα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο λόγος φυσικά ήταν τα οκτώ χρόνια που είχε περάσει ως παίκτης στην Σαμπντόρια, κατακτώντας μαζί της 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα Ιταλίας, 1 ιταλικό Σούπερ Καπ και παίζοντας σε έναν τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τους ανθρώπους της πόλης να τιμούν με ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη του το Σάββατο (21/01).

Αυτό έγινε μέσω μίας ξεχωριστής εκκλησιαστικής λειτουργίας που έγινε και στην οποία πήραν μέρος παλαίμαχοι παίκτες όπως οι Παλιούκα, Μπονέτι, Λομπάρντο και Ντοσένα, με τον κόσμο να είναι τόσο πολύς μέσα στην εκκλησία που να βγαίνουν έξω στους δρόμους και να κατακλύζουν την πλατεία Ferrari (υπολογίστηκε πως ήταν γύρω στους 4.000).

Οι οπαδοί της Σαμπντόρια μάλιστα μετέτρεψαν την τελετή μνήμης σε ένα ποδοσφαιρικό γεγονός, φωνάζοντας συνθήματα, ανάβοντας καπνογόνα και κρατώντας σχετικά πανό, με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να φωτίζει το δημαρχιακό μέγαρο με το μήνυμα: "Αντίο Τζανλούκα".

TAGS ΤΖΑΝΛΟΥΚΑ ΒΙΑΛΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ