ΑΕΚ

Η πιο σωστή απόφαση που έχει πάρει η ΑΕΚ στα τελευταία καλοκαίρια της και δεν αφορά μόνο στον Γκατσίνοβιτς

Οι Όγκνιεν Βράνιες και Καρίμ Ανσαριφάρντ
Οι Όγκνιεν Βράνιες και Καρίμ Ανσαριφάρντ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να δώσει προτεραιότητα στις μεταγραφικές επιδιώξεις της και να αφήσει στην άκρη για όσο χρειαστεί τα συμβόλαια βαρίδια που την κρατούν δεμένη με παίκτες που δεν θέλει.

Είναι δεδομένο, άλλωστε και ομολογημένο από την ίδια την ομάδα, ότι υπάρχουν πολλά συμβόλαια από τα οποία η ΑΕΚ πρέπει να απεγκλωβιστεί. Ωστόσο αυτή είναι πρώτη φορά τα τελευταία καλοκαίρια που η διαδικασία αυτή δεν την καθιστά δυσκοίλια και αναβλητική στις μεταγραφικές αναζητήσεις της.

Ήδη τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται: η Ένωση οδεύει προς την ολοκλήρωση της απόκτησης του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και προσπαθεί να πείσει τον Γενς Γένσον ότι είναι η πιο κατάλληλη επιλογή στην παρούσα φάση της καριέρας του.

Παίκτες με βαριά συμβόλαια τα οποία συνολικά ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ ως κόστος για την ομάδα, πρέπει να αποχωρήσουν ώστε να δημιουργηθεί περισσότερη ικανότητα στην αγοραστική δυνατότητα της ομάδας. Ο Βράνιες, ο Λε Ταλέκ, ο Ανσαριφάρντ, ο Τάνκοβιτς, ο Μπακάκης, ο Τσιντώτας -ενδεχομένως και ο Φράνσον- δεν υπολογίζονται, όμως παράλληλα δεσμεύουν σημαντικά ποσά. Αυτή η συνθήκη ωστόσο δεν αποτελεί τροχοπέδη ώστε η ΑΕΚ να πατήσει γκάζι για τις απαιτούμενες κινήσεις, περιμένοντας πρώτα να γλιτώσει χρήματα.

Η συγκεκριμένη, ήταν για σειρά ετών μια στρατηγική που είχε υιοθετηθεί με τρόπο ο οποίος αφαιρούσε από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να προχωρήσει πράγματα, βάζοντας ως προτεραιότητα τον εξοικονόμηση χρημάτων. Της κόστιζε σε χρόνο και την κρατούσε πίσω σε μεταγραφικές επιδιώξεις. Χάθηκαν παίκτες έτσι και στην πορεία αποκτήθηκαν κάποιοι που ήταν επί της ουσίας, επιλαχούσες περιπτώσεις.

Τράβηξε τη γραμμή που έπρεπε με Γκατσίνοβιτς

Αυτό δεν είναι κάτι που θα ισχύσει ξανά. Αν και αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται σημαντικά μακριά από το να ισχυριστεί κάποιος εκ των διοικούντων ότι έχει έστω βρει τον τρόπο συνεννόησης με όλους τους προαναφερθέντες για το πώς θα φύγουν, στην παρούσα φάση έχει επικεντρωθεί πλήρως στο πώς θα προσθέσει στο ρόστερ της τους ποδοσφαιριστές που έχει άμεσα ανάγκη. Το κάνει με τον Γκατσίνοβιτς για αρχή και ευελπιστεί ότι θα έχει αποκτήσει επιπλέον τρεις έως τις 12 Ιουλίου, ημέρα που θα ταξιδέψει με προορισμό το Άλκμααρ.

Στην Ένωση γνωρίζουν ότι δεν θα είναι εύκολο, ούτε μία γρήγορη διαδικασία ώστε να απαλλαγεί η ομάδα απ' αυτά τα συμβόλαια βαρίδια. Άλλωστε ήδη έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα βάσει του οποίου θα προπονούνται όλοι οι κομμένοι, το οποίο επίσης δεν είναι κάτι απλό καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι μίνιμουμ συνθήκες ώστε να τηρείται η νομοθεσία και να μην καταπατούνται τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει να έχουν γυμναστή, γιατρό και προπονητή με δίπλωμα UEFA που θα ασχολούνται σε καθημερινή βάση μαζί τους.

Όπως και να το δει κανείς, είναι μία απόφαση στρατηγικής πολύ σωστή η οποία δεν κρατά την ΑΕΚ δέσμια των ανεπιθύμητων υποχρεώσεων που έχει με τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Θα της πάρει χρόνο, ίσως να χρειαστεί για κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις να οδηγηθεί στα τέλη του καλοκαιριού. Σε καμία περίπτωση πάντως η ομάδα δεν θα κάνει πίσω ή θα εξαρτηθεί από το αν θα ελευθερώσει ή όχι ένα σημαντικό ποσό από αυτά τα χρήματα που οφείλει να πληρώνει, έως ότου βρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ