ΙΤΑΛΙΑ

Η Παλέρμο έγινε η 11η ομάδα του City Football Group

Η Παλέρμο έγινε η 11η ομάδα του City Football Group
TWITTER/PALERMOFFICIAL

Η City Football Group, η ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων της Μάντσεστερ Σίτι, ενέταξε την Παλέρμο στο portfolio της, με τους Σικελούς να γίνονται η 11η ποδοσφαιρική ομάδα του ομίλου.

Η Παλέρμο άλλαξε και τυπικά χέρια και πλέον ανήκει στην οικογένεια του City Football Group. Ο ιταλικός σύλλογος πέρασε στην ιδιοκτησία του ομίλου της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων και η Μάντσεστερ Σίτι.

Η παρουσίαση της νέας εποχής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, όταν διευκρινίστηκε και η διοικητική δομή των "ροζανέρι". Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ομάδας, Νταρίο Μίρι, ο οποίος παραχώρησε το 80% των μετοχών στο CFG, παραμένει στη θέση του προέδρου, αν και μικρομέτοχος. Ο Ρέντζο Καστανίνι παραμένει αθλητικός διευθυντής και ο Σίλβιο Μπαλνίνι προπονητής, ύστερα από την περσινή άνοδο στη Serie B.

"Η Μάντσεστερ Σίτι άλλαξε τρεις προπονητές τα τελευταία δώδεκα χρόνια, οπότε κρατήσαμε τη σταθερότητα. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, ειδικά έπειτα από τις τελευταίες επιτυχίες. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, με σπουδαίο πρόεδρο, ο οποίος θα παραμείνει στο τιμόνι", δήλωσε στο Sky Sport Italia ο Αλμπέρτο Γκαλάσι, μέλος του ΔΣ του CFG.

"Προσωπικά, λατρεύω τη Σικελία και ελπίζω να βρίσκομαι συχνά εδώ. Το να είσαι μέρος αυτής της οικογένειας θα είναι σημαντικό για την Παλέρμο. Ο όμιλος θα της διαθέσει τους πόρους της. Έχουμε πάνω από 4.000 υπαλλήλους σε όλο τον πλανήτη. Έχουμε νέες τεχνολογίες και την ευκαιρία να πειραματιστούμε και να προβούμε σε καινοτομίες, φέρνοντας παίκτες και αναπτύσσοντας ταλέντα".

Ως προς τις αλλαγές που θα φέρει η συγκεκριμένη μετάβαση, το προπονητικό κέντρο είναι το πρώτο που βρίσκεται στα πλάνα των ανθρώπων της νέας ιδιοκτησίας. Από εκεί και πέρα, έπεται η επιστροφή στη Serie A: "Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τη γνώση και τους οικονομικούς πόρους που είναι απαραίτητοι για μία ήρεμη σεζόν στη Serie B. Θα δούμε αν θα έχουμε την ευκαιρία να προβιβαστούμε στη Serie A, όμως ο αρχικός στόχος είναι μια ήρεμη σεζόν στη Serie B".

Η Παλέρμο έγινε ο 11ος ποδοσφαιρικός σύλλογος στο portfolio του CFG. Η πρώτη ομάδα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ανήκει στο 100% στο City Football Group, όπως και η Μέλμπουρν Σίτι από την Αυστραλία, η Μοντεβίδεο Σίτι Τόρκε από την Ουρουγουάη και η Τρουά από τη Γαλλία.

Η Λομέλ από το Βέλγιο ανήκει κατά 99% στο CFG, η Νιου Γιορκ Σίτι από τις ΗΠΑ κατά 80% όπως κι η Παλέρμο, η Μουμπάι Σίτι από την Ινδία κατά 65%, η Ζιρόνα από την Ισπανία κατά 47%, η Σιτσουάν Τζιούνιου από την Κίνα κατά 29,7% και η Γιοκοχάμα Μαρίνος από την Ιαπωνία κατά 20%.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ