SERIE A

Η Ουντινέζε κάνει ένσταση για το ματς με την Αταλάντα, θεωρώντας πως δεν έπρεπε να γίνει

Ο Μπέτο πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ουντινέζε κόντρα στην Λάτσιο | 2 Δεκεμβρίου 2021
Ο Μπέτο πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ουντινέζε κόντρα στην Λάτσιο | 2 Δεκεμβρίου 2021 @2021 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Η Ουντινέζε έκανε γνωστό πως θα καταθέσει ένσταση κατά του αποτελέσματος του αγώνα της με την Αταλάντα, όπου υπέστη ήττα με 6-2, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού που την είχαν πλήξει.

Η Αταλάντα θριάμβευσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Dacia Arena επικρατώντας με το εκκωφαντικό 6-2 της Ουντινέζε για την 21η αγωνιστική της Serie A όμως θα χρειαστεί να κάνει λίγη υπομονή για να μάθει αν οι τρεις βαθμοί που πήρε στο ιταλικό Βορρά θα μείνουν στο σακούλι της ή θα χρειαστεί να τους διεκδικήσει εκ νέου.

Και αυτό γιατί η Ουντινέζε έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης πως θα καταθέσει ένσταση κόντρα στο αποτέλεσμα, θεωρώντας πως ο αγώνας δεν θα έπρεπε να είχε γίνει λόγω ξεσπάσματος κορονοϊού που είχε πλήξει τους φριουλάνι.

Συγκεκριμένα, οι ασπρόμαυροι παρατάχτηκαν χωρίς 12 παίκτες τους που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, με την ομάδα να μπαίνει αρχικά σε καραντίνα από τις τοπικές υγειονομικές αρχές αλλά στη συνέχεια η ιταλική Λίγκα να κερδίζει την έφεση που είχε κάνει στο δικαστήριο και να αίρεται η καραντίνα, με αποτέλεσμα το ματς να γίνει κανονικά.

Η ιταλική λίγκα πάτησε στο γεγονός πως βάσει του υπάρχοντος πρωτοκόλλου, από τη στιγμή που μία ομάδα έχει στη διάθεσή της 13 παίκτες γεννημένους μετά το 2003, εκ των οποίων ένας τουλάχιστον γκολκίπερ, μπορεί να αγωνιστεί κανονικά.

Ωστόσο, άλλες ομάδες που είχαν μπει σε καραντίνα, όπως οι Τορίνο και η Μπολόνια, είδαν τα παιχνίδια τους να αναβάλλονται, με την Ουντινέζε να έχει από την πλευρά της έναν ακόμα παίκτη θετικό σε κορονοϊό, ο οποίος αγωνίστηκε κόντρα στην Αταλάντα, και να ισχυρίζετια πως το σπάσιμο της καραντίνας οδήγησε στη διασπορά της μόλυνσης.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ