ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η ομιλία του Ντεσάμπ στο ημίχρονο του τελικού κι η πώρωση του Βαράν

Η ομιλία του Ντεσάμπ στο ημίχρονο του τελικού κι η πώρωση του Βαράν

Δείτε σε VIDEO τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο ημίχρονο του τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας και την εμψύχωση του Ραφαέλ Βαράν.

Το ντοκιμαντέρ του "TF1" για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 από τη Γαλλία προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης και έφερε στο φως της δημοσιότητας σκηνές από τα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του "Bleus 2018, Au Cœur de l'épopée Russe" είναι η ομιλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο ημίχρονο του τελικού, με τη Γαλλία να προηγείται με 2-1 της Κροατίας, ωστόσο τον Γάλλο τεχνικό να ανησυχεί για τον Μάριο Μάντζουκιτς.

Μετά από τις οδηγίες του, ανέλαβε ο ηγέτης της άμυνας, Ραφαέλ Βαράν, να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του με τον ίδιο τρόπο που επέλεγε ο Πολ Πογκμπά πριν από κάθε παιχνίδι των νοκ άουτ.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα

Ντιντιέ Ντεσάμπ: "Ακούστε. Είδατε; Χρησιμοποιούν τους αγκώνες τους, τα σώματά τους. Κοιτάζει αλλού. Κοιτάζει μακριά από την εστία, δεν θα μας πληγώσει. Μην ασχολείστε να μπαίνεται μπροστά του, τον ελέγχουμε. Τι κάνουν; Κυρίως ψάχνουν τον Μάντζουκιτς απευθείας, εκτός από ορισμένες διαγώνιες πάσες. Ο Μάντζουκιτς πιάνει την κεφαλιά, κοντρολάρει την μπάλα με το στήθος ή τη σπάει με το πόδι. Να είστε προσεκτικοι γύρω του. Μπορεί να κερδίσει την μπάλα με το κεφάλι του. Να είστε προσεκτικοί μαζί του. Μην είστε στατικοί, να είστε ήδη σε κίνηση. Κλείστε τον. Επεξεργαστείτε το. Μην το κάνετε δύσκολο για τον εαυτό σας. Έρχονται, θα είναι επιθετικοί. Όλοι έχετε δει την ενέργεια που βγάζουν. Παίξτε όσο πιο απλά γίνεται. Όταν έχετε την μπάλα, αν κάποιος είναι πάνω σας, να υπάρχει άλλος να έρχεται. Δώστε την. Όσο πιο σύντομα μπορείτε. Δώστε την στον Κιλιάν. Αντουάν, γύρνα λίγο πιο πίσω κατά τη διάρκεια των αντεπιθέσεων, αντί να μένεις ψηλά με τους επιθετικούς. Σε χρειαζόμαστε να είσαι επιλογή πάσας".

Αντουάν Γκριεζμάν: "Παιδιά χαλαρώστε, εντάξει; Έχουμε λίγο ακόμα, μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Χαλαρώστε. Αυτοπεποίθηση, αυτοπεποίθηση".

Ντιντιέ Ντεσάμπ: "45 λεπτά. Ξέρετε τι ακολουθεί. Ψηλά το κεφάλι και χαλαρώστε. Όταν παίρνετε την μπάλα, μπουμ! Δώστε την μπροστά".

Πολ Πογκμπά: "Να είστε θετικοί"

Ραφαέλ Βαράν: "Μην ασχολείστε τόσο με τις τοποθετήσεις σας. Παιδιά είναι στο κεφάλι σας. Να είστε θετικοί, πιστέψτε το. Θα νικήσουμε παιδιά. Θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να ξεφύγουμε γι' αυτό το παιχνίδι, πάμε. Θα νικήσουμε παιδιά. 45 λεπτά, τέλος. Πάμε".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ