ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η ολλανδική κυβέρνηση θέλει να κλείσει τα γήπεδα για 3 εβδομάδες, αντιδρούν οι ποδοσφαιρικές αρχές

Οπαδοί της Ολλανδίας σε αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ κόντρα στην Λετονία | 8 Οκτωβρίου 2021
Οπαδοί της Ολλανδίας σε αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ κόντρα στην Λετονία | 8 Οκτωβρίου 2021 @2021 ROMAN KOKSAROV/AP IMAGES

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία έχει κάνει την κυβέρνηση της χώρας να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της διεξαγωγής αγώνων χωρίς κόσμο στα γήπεδα για διάστημα 3 εβδομάδων, με τις ποδοσφαιρικές αρχές να είναι κάθετα αντίθετες.

Ο κορονοϊός επελαύνει στην Ολλανδία, η προσπάθεια αναιχαίτισής του δεν έχει μέχρι στιγμής ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με την κυβέρνηση της χώρας και τις ποδοσφαιρικές αρχές να βρίσκονται όπως όλα δείχνουν στα μαχαίρια. Αιτία η πρόθεση των κυβερνόντων να επιτρέψουν για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία κόσμου στα γήπεδα, με τη συγκεκριμένη σκέψη να έχει εξοργίσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου της χώρας.

"Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε τα πιθανά νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού", αναφέρει μια σκληρή δήλωση που εκδόθηκε από την ολλανδική ποοδοσφαιρική ομοσπονδία και τις επαγγελματικές λίγκες, η οποία προσθέτει:

"Είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό να βλέπουμε ότι η κυβέρνηση προφανώς δεν εξετάζει τις πηγές της μόλυνσης. Αυτές δεν βρίσκονται στα γήπεδα, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Υπάρχει μεγάλη πολιτική φτώχεια, οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν".

Και συνέχισε η ίδια επιθετική δήλωση ως εξής: "Έχουμε επενδύσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις για να κάνουμε τα πάντα προστατευμένα από τον κορωνοϊό για τους θεατές. Εκατοντάδες αγώνες έγιναν με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες κοινό και κανένας αγώνας δεν οδήγησε σε σοβαρές μολύνσεις από κορωνοϊό.

Αυτό επιβεβαιώνεται από επίσημα ιατρικά στοιχεία. Συνεργαστήκαμε πλήρως με τα εργαστήρια πεδίου για τις δοκιμές του τεστ κορωνοϊού. Ελέγξαμε σχολαστικά όλους τους οπαδούς στις εισόδους και έτσι λειτούργησε χωρίς προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο".

Πέρα μάλιστα από τη ζημιά στους οπαδούς που θα στερηθούν την παρουσία διά ζώσης στα γήπεδα για να ενισχύσουν τις ομάδες τους, μία τέτοια απόφαση ενδέχεται να επηρεάσει τόσο την εθνική ομάδα της χώρας όσο και τις ομάδες που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με τη σχετική ανακοίνωση να κάνει μάλιστα αναφορά και στον επικείμενο αγώνα των οράνιε με την Νορβηγία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

"Ένας από τους λόγους που ανησυχούμε επίσης έχει να κάνει με τον αποφασιστικό αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ολλανδίας και Νορβηγίας την ερχόμενη Τρίτη σε ένα γεμάτο De Kuip. Θα ήταν τεράστιο πισωγύρισμα σε αθλητικό επίπεδο αν το ματς παιχτεί χωρίς κόσμο.

Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του επόμενου έτους και η υποστήριξη του γηπεδούχου κοινού θα δώσει προφανώς μεγάλη ώθηση. Αυτό ισχύει και για συλλόγους που παίζουν εντός έδρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επίσης, προγραμματίζονται αγώνες και σε άλλες κατηγορίες της χώρας για αυτή την περίοδο περίοδ και γιαα όσους έχουν αγοράσει εισιτήριο για αυτούς τους αγώνες και δεν μπορούν να μπουν στα γήπεδα, θα ήταν μεγάλη απογοήτευση. Το πιθανότερο είναι ότι από εδώ και πέρα θα βλέπουν τους κεκλεισμένων των θυρών αγώνες στην τηλεόραση".

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ