ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Η Νιούκαστλ των Σαουδάραβων στέλνει μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας

Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας και εκ των ιδιοκτητών της Νιούκαστλ, Μοχαμέντ Μπιν Σαλμάν
Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας και εκ των ιδιοκτητών της Νιούκαστλ, Μοχαμέντ Μπιν Σαλμάν @ 2019 JACQUELYN MARTIN / AP IMAGES

Η Νιούκαστλ έστειλε μήνυμα κατά της τρανσοβίας και ομοφοβίας και η Νιούκαστλ έστειλε το μήνυμά της, παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες της είναι οι ηγέτες του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η 17η Μαΐου είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως η παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, της τρανσοφοβίας και πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά των διακρίσεων που υφίστανται οι συγκεκριμένες ομάδες.

Μια από αυτές τις ομάδες που ανέβασαν σχετικές αναρτήσεις υπέρ των συγκεκριμένων ομάδων είναι η Νιούκαστλ, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο κατέχουν οι ηγέτες του κράτους της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό προξενεί εντύπωση, καθώς η Σαουδική Αραβία δεν φημίζεται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των συγκεκριμένων ομάδων, ενώ ο Μπιν Σαλμάν έχει συνδεθεί με τη δολοφονία του Κασόγκι, ενώ Σαουδάραβα δημοσιογράφου, αρκετά ριζοσπαστικού για το καθεστώς.

TAGS ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ