ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Μπράγκα έσπασε το αήττητο σερί της Πόρτο, μείωσε στους έξι βαθμούς η Σπόρτινγκ

Οι παίκτες της Σπόρτινγκ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Σπόρτινγκ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 © 2021 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Η Μπράγκα έβαλε φρένο στο αήττητο σερί της Πόρτο, με τους πρωτοπόρους να γνωρίζουν την εκτός έδρας ήττα με 1-0 και τη Σπόρτινγκ να το εκμεταλλεύεται, μειώνοντας τη διαφορά στους έξι βαθμούς, μετά τη νίκη με 3-0 κόντρα στη Μποαβίστα.

Ο Ρικάρντο Όρτα έσπασε το αήττητο σερί της Πόρτο, το οποίο διατηρούσε για 59 αγωνιστικές πρωταθλήματος, με τους πρωτοπόρους να γνωρίζουν εκτός έδρας την ήττα με 1-0 από την Μπράγκα για την 31η αγωνιστική της Primeira Liga. Την ίδια στιγμή, η Σπόρτινγκ εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα των "δράκων" και επικρατώντας 3-0 επί της Μποαβίστα μείωσε τη διαφορά στους έξι βαθμούς.

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, η Μπράγκα έβαλε φωτιά τη Δευτέρα (25/4) στη μάχη του τίτλου, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Πόρτο, η οποία είχε να χάσει στο πρωτάθλημα από τις 30 Οκτωβρίου του 2020 (48 νίκες και 11 ισοπαλίες).

Για ακόμα μία φορά ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν αγωνίστηκε, ενώ δεν ήταν καν στον πάγκο της ομάδας.

Η Σπόρτινγκ εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Πόρτο για να μειώσει τη διαφορά και να παραμείνει ζωντανή στην κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα της Λισαβόνας επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μποαβίστα με 3-0 και επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα από την Μπενφίκα την περασμένη αγωνιστική.

Το σκορ άνοιξε στο 37' ο Ματέο Νούνιες, με τον Ροντρίγκο να κάνει ένα υπέροχο δώρο στους φιλοξενούμενους, διπλασιάζοντας τα τέρματά τους στο 58' με αυτογκόλ. Τη σημαντική νίκη της Σπόρτινγκ υπέγραψε στο 83' ο Ταμπάτα, ο οποίος από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Η βαθμολογία της Primeira Liga

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ