ΜΠΕΤΙΣ

Η Μπέτις χτίζει προπονητικό κέντρο - στολίδι αξίας 30.000.000 ευρώ

Η Μπέτις χτίζει προπονητικό κέντρο - στολίδι αξίας 30.000.000 ευρώ
RBB

Το προπονητικό κέντρο που ετοιμάζει η Μπέτις θα είναι ένα στολίδι με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γήπεδα για κάθε απαίτηση και ξενώνες για 100 αθλητές.

Οι υπογραφές απομένουν για την έναρξη των εργασιών για το προπονητικό κέντρο στο Ντος Ερμάνας, τις νέες εγκαταστάσεις όπου θα προετοιμάζεται η ανδρική ομάδα της Μπέτις και όχι μόνο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τοπικού δήμου μίλησε στην εφημερίδα La Semana και αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες θα πέσει η τελευταία υπογραφή πριν αρχίσουν τα έργα. Το σημαντικότερο όλων των εξαγγελιών είναι η ημερομηνία που αναμένεται να είναι έτοιμο το έργο, δηλαδή ο Ιούνιος του 2023.

Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν πέντε γήπεδα με φυσικό χορτάρι, τέσσερα με τεχνητό χλοοτάπητα, δύο ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα για την προπόνηση των τερματοφυλάκων της ομάδας και κατοικίες ικανές να φιλοξενήσουν έως και 100 αθλητές.

Οι αγωνιστικοί χώροι θα έχουν τις ίδιες διαστάσεις με αυτές του "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" (105Χ68), της έδρας της Μπέτις, ώστε να καταστήσουν πιο ρεαλιστικές τις συνθήκες προπόνησης, ωστόσο στο χώρο αυτό θα εξασκούνται καθημερινά και άλλα τμήματα. Συνολικά, υπολογίζεται ότι θα προπονούνται 22 ομάδες, εκ των οποίων 17 αγοριών και ανδρών και 5 κοριτσιών και γυναικών.

Στον τομέα της τεχνολογίας του προπονητικού κέντρου, ο σχεδιασμός θα είναι βιοκλιματικός, θα υπάρχει ηλιακή ενέργεια, χρήση εναλλακτικών ενεργειών και όσο το δυνατόν μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Όσο για το κόστος του πρότζεκτ, αρχίζει από τα 21.000.000 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 30.000.000.

TAGS ΜΠΕΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ