ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε με έως και 12 παίκτες κάτω των 21 χρονών τη φετινή σεζόν

Ο Άνσου Φάτι της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λεβάντε για τη La Liga 2021-2022 για το "Καμπ Νόου"
Ο Άνσου Φάτι της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λεβάντε για τη La Liga 2021-2022 για το "Καμπ Νόου" © 2021 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί με 12 παίκτες κάτω των 21 χρονών και είναι η δεύτερη ομάδα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης στη σχετική λίστα, πίσω από τη Σεντ Ετιέν που μετράει 13.

Ανέκαθεν η Μπαρτσελόνα ήταν από τους συλλόγους που "πόνταρε" στα δικά της ταλέντα και έδινε μεγάλη βαρύτητα σε παίκτες που έβγαιναν από τις ακαδημίες της.

Οι "μπλαουγκράνα" εμπιστεύονται και πιστεύουν στα παιδιά της Masia και το αποδεικνύει. Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα ο Άνσου Φάτι, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το 2027 με ρήτρα αποδέσμευσης στο ένα δισεκατομμύριο, ενώ την ίδια στιγμή θέλει να "δέσει" τον Γκάβι με πενταετές συμβόλαιο.

'

Συγκεκριμένα αυτή τη σεζόν οι Καταλανοί έχουν αγωνιστεί με έως και 12 παίκτες U21. Μόνο η γαλλική Σεντ Ετιέν έχει περισσότερους (13) και είναι κι εκείνη που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας ανάμεσα σε ομάδες των κορυφαίων πέντε ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή κατάταξη υπάρχουν πέντε γαλλικές ομάδες στην πρώτη εξάδα, ενώ στην ίδια θέση με τους "μπλαουγκράνα" βρίσκονται οι Ρεν και Ρεμς.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ