ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Μάντσεστερ Σίτι προκαλεί τρόμο και γράφει ιστορία με τρεις ακόμη σερί νίκες

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ του Ρούμπεν Ντίας κόντρα στην Γουέστ Χαμ για την Premier League.
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ του Ρούμπεν Ντίας κόντρα στην Γουέστ Χαμ Ⓒ 2021 MARTIN RICKETT/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι καλπάζει, μετράει 21 σερί νίκες και θέλει άλλες τρεις για να πετύχει ό,τι καμία άλλη ομάδα ανάμεσα στα πέντε κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

Ποια ομάδα θα βρεθεί να σταματήσει την αριστουργηματική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Η Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε σκούρα από το 60' μέχρι το 80' απέναντι στην Γουλβς, διάστημα στο οποίο δέχτηκε την ισοφάριση, όμως στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ήταν καταιγιστική, πέτυχε τρία γκολ και έφτασε στο αρχοντικό 4-1.

Αυτή ήταν η 21η διαδοχική νίκη για τους Πολίτες σε όλες τις διοργανώσεις (28 ματς συνολικά αήττητοι με απολογισμό 25 νίκες και 3 ισοπαλίες, ισοφάρισαν το ρεκόρ συλλόγου από το 2017) και 15η στη σειρά στο πρωτάθλημα, που την έφερε μάλιστα στο +15 από τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ (με ματς παραπάνω) λίγες ημέρες πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι.

Μάλιστα, κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ. Η Μπάγερν Μονάχου και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι ομάδες που έχουν καταγράψει τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες ανάμεσα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία).

Εχει να χάσει από τις 22 Νοεμβρίου, όταν ηττήθηκε από την Τότεναμ, ενώ νικάει συνεχώς από τις 10 Δεκεμβρίου 2020. Έτσι είναι πλέον μία από τις τρεις ομάδες στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα που έχουν περισσότερες από 20 συνεχόμενες νίκες, μετά τη Μπάγερν (23 το 2020) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (22 το 2014). Αν πάρει τα τρία επόμενα ματς, θα έχει πετύχει ό,τι καμία άλλη ομάδα και αυτό θα είναι ένα ακόμη επίτευγμα για την ομαδάρα του Γκουαρδιόλα.

"Ένας φανταστικός αγώνας από τους παίκτες μου απόψε. Υποφέραμε λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση, η οποία έφτασε στο πρώτο και μοναδικό σουτ των αντιπάλων μας προς την εστία μας. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις εναντίον της Γουλβς γιατί δίνει πολύ λίγο χώρο, περιμένουν και βγαίνει μπροστά με ταχύτητα καθώς έχει γρήγορους παίκτες μπροστά.

Ήμασταν φανταστικοί, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και στο τέλος αξίζαμε τη νίκη. Το μόνο πράγμα που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα ρεκόρ είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε", ανέφερε μετά τον αγώνα ο Γκουαρδιόλα.

ⓒ 2021 Martin Rickett/Associated Press

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ