ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

22/10/2017 Olympiacos Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
22/10/2017 Olympiacos Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα (0-1) στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.

Το "πάλεψε" να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως να το πετύχει. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε (0-1) από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από τους "ερυθρόλευκους".

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου...

ΡΕΪ: Η πρώτη φορά που κλήθηκε να παρέμβει ο Αργεντινός κίπερ ήταν στο 38, όταν από την εξαιρετική σέντρα του Πάρντο μπλόκαρε σταθερά προ του Ανδρούτσου. Γενικά, πέρα απ' τη συγκεκριμένη φάση, o Λατινοαμερικανός δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια απόκρουση. Άλλωστε ο Ολυμπιακός μία τελική είχε στο πρώτο μέρος. Στο γκολ που δέχτηκε, δεν φέρει ευθύνη. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε άλλη στιγμή που να ένιωσε πολύ σοβαρό κίνδυνο, αφού με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα του είχε τη μπάλα και επεδίωκε να βρει τρόπο να ισοφαρίσει.

ΜΑΤΟΣ: Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ πάτησε για πρώτη φορά στην περιοχή του Ολυμπιακού στο 8', αλλά στο πρώτο μισό δεν του επετράπη να κάνει τις γνωστές του προωθήσεις. Δουλειά του ήταν να αναχαιτίσει τον Ανδρούτσο και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Στο 40' ήταν απερίσκεπτη η ενέργειά του να μην αφήσει τον Κούτρη να εκτελέσει γρήγορα φάουλ, καθώς είχε ήδη μια κάρτα. Και στο 54' θα μπορούσε να δεχτεί δεύτερη κίτρινη, για το κράτημα της φανέλας του Πάρντο. Έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 70', όταν η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο ήταν συνεχώς από τη μέση και μπροστά.

ΣΑΜΠΡΑΝΟ: Ο Περουβιανός στόπερ κατάφερε να εξουδετερώσει τον Ανσαριφάρντ στο πρώτο μέρος. Στη φάση του 28' βρέθηκε εκτεθειμένος, καθώς είχε πίσω του τον Ένχελς και μπροστά τον Σισέ. Ενώ ήταν στη μέση, έπρεπε να τα... βάλει με τους δύο "ερυθρόλευκους", αλλά για καλή του τύχη ο Σενεγαλέζος έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 57' έχασε τον Σισέ μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο αμυντικός των Πειραιωτών αστόχησε εκ νέου, με προβολή αυτή τη φορά. Στη φάση του γκολ επιχείρησε να διώξει, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ένχελς, που σκόραρε με προβολή. Στο 66' νίκησε στον αέρα τον Σισέ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

ΒΑΡΕΛΑ: Ο παρτενέρ του Σαμπράνο δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο μέρος, αφού η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν... ζόριζε τα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο, κατέστη ανέφικτο να αποσοβήσει το γκολ του Ένχελς, όχι όμως ότι φταίει κιόλας. Εκεί που βρέθηκε, δεν ήταν εύκολο να απομακρύνει τη μπάλα. Στο 89' βρέθηκε μια "ανάσα" από την ισοφάριση με κοντινή προβολή, αλλά ο Σισέ έδιωξε σε κόρνερ.

ΛΕΟΒΑΤΣ: Ο αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε μπόλικη δουλειά, μιας και ο Πάρντο ήταν ορεξάτος και έπρεπε να τον αντιμετωπίσει. Έδωσε πολλές μάχες με τον Κολομβιανό, όμως υπήρξε σταθερός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Υπήρξαν και στιγμές στο πρώτο 45λεπτο που βγήκε μπροστά για να προκαλέσει ρήγμα από την αριστερή πτέρυγα. Και στο δεύτερο μέρος έπαιρνε διαρκώς πρωτοβουλίες στην επίθεση. Αντικαταστάθηκε στο 79' από τον Μπίσεσβαρ.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος επιχειρούσε όχι μόνο να ανακόπτει τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Πειραιωτών, αλλά και να δημιουργήσει. Χαρακτηριστική η φοβερή κάθετη πάσα στον Ελ Καντουρί στο 15'. Στο 45' είχε τη δυνατότητα να σκοράρει, αφού βρέθηκε αφύλαχτος έξω από την περιοχή, αλλά αστόχησε. Όσο κυλούσε ο χρόνος ήταν εμφανή τα σημάδια κόπωσης και αντικαταστάθηκε στο 62' από τον Σάχοβ.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Ο Βόσνιος αμυντικός χαφ είχε το δύσκολο μέλημα να περιορίσει τον Φορτούνη. Το προσπάθησε όσο αυτό ήταν εφικτό. Σε αντίθεση με τον Μαουρίσιο, ελάχιστες φορές προσπάθησε να κατεβάσει μπάλα, έχοντας επιφορτιστεί ξεκάθαρα με το να ανακόπτει τις πρωτοβουλίες του Ολυμπιακού από τον άξονα. Έτρεξε πολύ, δεν έκανε κακή δουλειά, αλλά δεν ενθουσίασε κιόλας.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Στο πρώτο μέρος ο αριστερός εξτρέμ του ΠΑΟΚ δεν πήρε επιθετικές προσπάθειες. Προσπάθησε να συνδυαστεί με τον Λέοβατς, τον οπισθοφύλακα της πλευράς του, με τον Πρίγιοβιτς που συνέκλινε προς τα αριστερά, αλλά και με τον Ελ Καντουρί. Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε σχεδόν όλες τις στατικές φάσεις του Δικεφάλου. Με την έξοδο του Λέοβατς, ο Λουτσέσκου τον γύρισε αριστερό μπακ. Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ.

ΜΑΚ: Ο διεθνής Σλοβάκος, ο δεξιός εξτρέμ του ΠΑΟΚ, είχε το σουτ στο 18' το οποίο "έβγαλε" ο Προτό. Δεν απείλησε ιδιαίτερα επιθετικά, όμως έδινε βοήθειες στον Μάτος. Άξια αναφοράς η κούρσα του στο 36' για να αναχαιτίσει τον Κούτρη, βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ. Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και αντικαταστάθηκε στο 69' από τον Τζάλμα Κάμπος.

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Ο Μαροκινός έπαιξε πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τραβιόταν αριστερά στο πρώτο μέρος για να "τρυπήσει" την άμυνα του Ολυμπιακού. Αυτός έκανε το γύρισμα στον Σέρβο, στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο μέρος δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του, ιδίως από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ. Θα μπορούσε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά κινήθηκε σε ρηχά νερά.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μέχρι το φινάλε, ο Σέρβος στράικερ έδωσε ένα σωρό μάχες με τον Σισέ. "Στενός κορσές" έγινε στον διεθνή φορ ο Σενεγαλέζος στόπερ του Ολυμπιακού. Η μοναδική στιγμή που βγήκε νικητής στο ψηλό παιχνίδι, ήταν στο 89', όταν έστρωσε στον Βαρέλα, άσχετα αν ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Συνολικά, ο Πρίγιοβιτς δεν βοήθησε την ομάδα του, καθώς εξουδετερώθηκε από τους κεντρικούς αμυντικούς των γηπεδούχων.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΑΧΟΒ: Αντικατέστησε τον Μαουρίσιο στο 62'. Το διάστημα που αγωνίστηκε ο Ουκρανός δεν έκανε κάτι περισσότερο από τον Μαουρίσιο. Ναι μεν είχε περισσότερη δύναμη, καθότι πιο ξεκούραστος, αλλά οι προσπάθειές του δεν απέδωσαν καρπούς.

ΤΖΑΛΜΑ ΚΑΜΠΟΣ: Μπήκε στο 69' αντί του Μακ. Ο Αγκολέζος έδωσε φρεσκάδα στο δεξί "φτερό", πήρε πάνω του αρκετές προσπάθειες, αλλά εκ του αποτελέσματος δεν στάθηκε εφικτό να κάνει τη διαφορά. Στο 94' θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά "συγκρούστηκε", άθελά του φυσικά, με τον Μάτος.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Στην προσπάθειά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, έριξε στο ματς τον Μπίσεσβαρ και έβγαλε τον μπακ Λέοβατς. Ο Ολλανδός πήρε πολλές μπάλες, τροφοδοτήθηκε από τους μεσοαμυντικούς για να οργανώσει και να "λαβώσει" τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού με κάθετες μπαλιές, δίχως να φέρουν αποτέλεσμα οι ενέργειές του.

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ