FOOTBALL ANALYSIS

Η καταλυτική λειτουργία των Καμαρά και Μαντσίνι για το τρία στα τρία και την έξοδο στην Ευρώπη

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσε ο δεύτερος
Ο Ντάνιελ Μαντσίνι με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσε ο δεύτερος INTIME SPORTS

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και ο Ντανιέλ Μαντσίνι είχαν πολύ καλή παρουσία στα τρία τελευταία παιχνίδια των playoffs, σε αντίθεση με εκείνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον Ολυμπιακό στο Βικελίδης, βοηθώντας τους κίτρινους να πετύχουν το τρία στα τρία, σε συνδυασμό με την καλή ανασταλτική τους λειτουργεία.

Ο Άρης έφτασε από την κόλαση στον παράδεισο στα φετινά playoffs της Super League Interwetten. Ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο όντας εντός "ευρωπαϊκής τροχιάς", όμως οι δύο σερί ήττες από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης την έφεραν σε δύσκολη θέση.

Ωστόσο ακολούθησαν τρεις σερί νίκες, η μια μάλιστα με απίστευτη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ, με την οποία και σφράγισαν το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο, τουλάχιστον στο χορτάρι μιας και έγινε έφεση κατά του φακέλου της ομάδας για ευρωπαϊκή αδειοδότηση. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος δεν άλλαξε πολλά ως προς την αγωνιστική της φιλοσοφία, παρουσιάστηκε τακτοποιημένη στα ανασταλτικά της καθήκοντα, όμως δύο ποδοσφαιριστές έκαναν τη διαφορά στην επίθεση, καθώς εμφανίστηκαν όπως "πρέπει" στην τελευταία τριάδα αγώνων.

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν καθοριστικοί στο μεγαλύτερο κομμάτι του τρία στα τρία, καθώς ηγήθηκαν της αιχμής των κίτρινων. Αυτό δεν το έκαναν στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά (όπως και όλη η ομάδα), ενώ ο Μαυριτανός επιθετικός αποβλήθηκε με τον Παναθηναϊκό και ήταν τιμωρημένος με τον Ολυμπιακό.

Οι δυο τους καθάρισαν τον ΠΑΟΚ στην μοναδική καθαρή ευκαιρία

Πηγαίνοντας με την πλάτη στον τοίχο ο Άρης ήθελε να φύγει μόνο με τη νίκη από την Τούμπα. Οι παίκτες του Μπούργος έστησαν τείχος για τρίτη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ και παρόπλισαν τους παίκτες του Λουτσέσκου.

Την ίδια στιγμή δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη με εξαίρεση μια φάση, αυτή του 64ου λεπτού, στην οποία ο Καμαρά ευστόχησε, έπειτα εκπληκτική μπαλιά τρύπα του Μαντσίνι. Στο γράφημα της Opta φαίνεται ότι αυτή ήταν η μοναδική καθαρή ευκαιρία που έκαναν οι "κίτρινοι" σε εκείνο το παιχνίδι. Οι υπόλοιπες έξι τελικές δεν έγιναν με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο Άρης κατά κύριο λόγο επιτέθηκε από τα δεξιά και από την πλευρά του Ντανιέλ Μαντσίνι, ο οποίος ήταν πιο ψηλά από τον Εμανουέλ Ιτούρμπε που έπαιζε στα αριστερά, όπως φαίνεται στο δίκτυο μεταβιβάσεων του Άρη. Ο Μαντσίνι δεν ήταν ο πρώτος σε πάσες στο μισό του ΠΑΟΚ, μιας και ο Μπερτόγλιο είχε 18 πάσες και ο Ιτούρμπε 12 πάσες στο τρίτο του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν ο πρώτος σε δημιουργία ευκαιριών από ποδοσφαιριστές του Άρη, δημιουργώντας δύο τελικές προσπάθειες.

Από την άλλη πλευρά, ο Καμαρά επέστρεψε μετά από καιρό στις καλές εμφανίσεις. Σημείωσε γκολ μετά από αρκετό καιρό, ήταν ο πρώτος σε ενέργειες στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ο πιο απειλητικός παίκτης του Άρη με 0.25xGoals.

Ο Μαντσίνι μπροστάρης της ανατροπής με την ΑΕΚ

Το διπλό που πέτυχε ο Άρης στην έδρα του ΠΑΟΚ, έδωσε το πλεονέκτημα στους κίτρινους που έπαιζαν για δύο αποτελέσματα, μιας και η ισοπαλία τους βόλευε. Αυτό ώθησε τον Χερμάν Μπούργος να επιλέξει μια πιο συντηρητική τακτική, στην οποία ο Άρης άφησε την μπάλα στην ΑΕΚ και περίμενε στο δικό του μισό.

Οι Θεσσαλονικείς "ξύπνησαν" μετά το δεύτερο γκολ του Λιβάι Γκαρσία και αφυπνίστηκαν μετά το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Λουίς Πάλμα. Ο Μαντσίνι ήταν μπροστάρης στην ανατροπή που πέτυχε ο Άρης. Ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του Μπούργος με 0.46 xGoals, κάτι που αποτελεί για τον ίδιο δεύτερη καλύτερη προσωπική επίδοση (είχε 0,59 xGoals με τον Ατρόμητο στο Βικελίδης), πρώτος σε μεταβιβάσεις στο μισό αλλά και το 1/3 της ΑΕΚ με 18 και 14 πάσες αντίστοιχα.

Παράλληλα είναι ο πρώτος σε ενέργειες στα καρέ του Στάνκοβιτς, έχοντας συνολικά πέντε ενέργειες, μεταξύ των οποίων το γκολ που σημείωσε με το οποίο έκανε το 2-2, ενώ ήταν ο πρώτος σε δημιουργία τελικών προσπαθειών, δημιουργώντας συνολικά τέσσερις τελικές του Άρη. Τα συγκεκριμένα νούμερα ενδεχομένως να ήταν πιο μεγάλα, αν ο Άρης είχε τα ηνία του αγώνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και όχι μόνο στο τελευταίο ημίωρο. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και η ΑΕΚ.

Ο Καμαρά έκανε φινάλε με όμορφη παράσταση

Ο Καμαρά ήταν ίσως ο μόνος ποδοσφαιριστής που η άμυνα της ΑΕΚ κατάφερε να περιορίσει. Κόντρα στον ΠΑΣ όμως ο Μαυριτανός επιθετικός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, υπογράφοντας μια άνετη νίκη του Άρη στους Ζωσιμάδες σε ένα πανηγυρικό κλίμα.

Ο Καμαρά πέτυχε το δεύτερο γκολ του Άρη, έπειτα από εκπληκτική πάσα του Ιτούρμπε, ενώ συνολικά είχε τρεις τελικές με "αξία" 0.53 xGoals. Οι δύο καλύτερές του ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό το Σεπτέμβριο, όπου το γκολ που πέτυχε είχε "αξία" 0.74 xGoals, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης (στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας) το γκολ που πέτυχε είχε 0.55 "αξία" 0,55 xGoals.

Έχοντας την κατοχή ο Άρης και πιέζοντας αρκετά ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, ο Καμαρά είχε τις περισσότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, συνολικά έξι, μεταξύ των οποίων και το γκολ που πέτυχε. Ως προς τις μεταβιβάσεις ήταν δεύτερος σε αυτές στο μισό του ΠΑΣ, συνολικά 13.

Ο Μαντσίνι δεν ήταν από τους διακριθέντες, ωστόσο για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο πρώτος που "έφτιαξε" τελικές για τους συμπαίκτες του. Συνολικά είχε τρεις μεταβιβάσεις που έφτιαξαν τελικές, ενώ ήταν δεύτερος σε ενέργειες στην περιοχή του Λοντίγκιν, πίσω από τον Καμαρά.

Ο Καμαρά και ο Μαντσίνι ήταν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι βελτίωσαν τα νούμερά τους, ίσως όχι στον μέγιστο βαθμό, αλλά έδειξαν συνέπεια στις επιθετικές εμφανίσεις, ανάμεσα στους παίκτες της γραμμής κρούσης. Η παρουσία τους βοήθησε τον Άρη να κάνει το τρία στα τρία και να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά και την τρίτη θέση.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ