ΙΝΤΕΡ

Η Ίντερ είπε όχι στον ρατσισμό με ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στον Κουλιμπαλί

Οι Καλιντού Κουλιμπαλί και Βίκτορ Όσιμεν με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς του Europa League κόντρα στην Λέστερ | 16 Σεπτεμβρίου 2021
Οι Καλιντού Κουλιμπαλί και Βίκτορ Όσιμεν με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς του Europa League κόντρα στην Λέστερ | 16 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η έντονη αντίδραση των παικτών της Νάπολι στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν από οπαδούς της Φιορεντίνα είχε ως συνέπεια να δεχτούν την αγκαλιά αρκετών ομάδων, με χαρακτηριστικό το μήνυμα στήριξης που έστειλε η επίσημη Ίντερ.

Το φινάλε του Φιορεντίνα - Νάπολι βρήκε τους παρτενοπέι του Λουτσιάνο Σπαλέτι να πετούν στα σύννεφα έχοντας κάνει το 7 στα 7 στο πρωτάθλημα, την ίδια ώρα όμως έβραζαν από οργή, για την ενέργεια μερικών οπαδών της Φιορεντίνα, που δεν είχαν εγκαταλείψει τις εξέδρες του Φράνκι, να επιτεθούν ρατσιστικά στους Κουλιμπαλί, Όσιμεν και Ανγκισά.

Οι τρεις παίκτες δεν δίστασαν μάλιστα να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με τους υβριστές τους, όπως μαρτυρούν οι αναρτήσεις των Όσιμεν και Κουλιμπαλί στους λογαριασμούς τους στα social media, ενώ από την πλευρά της η Φιορεντίνα τόνισε πως όταν βρεθούν οι συγκεκριμένοι οπαδοί, θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο.

Πάντως, το κύμα συμπαράστασης προς τους παίκτες της Νάπολι -που μπήκαν στο στόχαστρο λόγω του μαύρου χρώματος του δέρματός τους- ήταν τεράστιο σε όλο το 24ωρο που έχει ακολουθήσει το ματς, ενώ ακόμα και άλλες ομάδες θέλησαν να πάρουν θέση.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Ίντερ, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να τραβάει μία κόκκινη γραμμή για να διαχωρίσει τη θέση της από τους ρατσιστές που τρυπώνουν στα γήπεδα και να στέλνει το ακόλουθο μήνυμα στον Κουλιμπαλί:

"Δεν υπάρχει απόσταση, κουλτούρα ή γενιά που μπορεί να μας χωρίσει, επειδή είμαστε αδερφοί και αδερφές στον κόσμο. Είμαστε μαζί σου Καλιντού Κουλιμπαλί".

TAGS ΙΝΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑΠΟΛΙ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ