ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η IFAB βάζει χαλινάρι στους "άτακτους" τερματοφύλακες την ώρα των πέναλτι

Η IFAB βάζει χαλινάρι στους "άτακτους" τερματοφύλακες την ώρα των πέναλτι
@2022 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Οι κίπερ που προσπαθούσαν να μπερδέψουν τους αντιπάλους τους την ώρα των εκτελέσεων των πέναλτι κάνοντας διάφορα "τρικ" κάτω από την εστία δεν θα έχουν πλέον αυτή την "πολυτέλεια", με την IFAB να προχωρά σε μία αλλαγή κανονισμών που είναι εις βάρος τους.

Βάσει στατιστικής, κάθε ποδοσφαιριστής που στήνει τη μπάλα στην άσπρη βούλα για να εκτελέσει πέναλτι, έχει ποσοστό επιτυχίας 75%, με τους τερματοφύλακες από την πλευρά τους να έχουν περίπου 25% για να αποκρούσουν το χτύπημα και να κάνουν από την πλευρά τους ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν το μοιραίο.

Αρκετοί επιστράτευσαν τα mind games, προσπαθώντας να μπερδέψουν τους αντιπάλους τους πριν και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της εσχάτης των ποινών, με τις κινήσεις τους πάνω στην εστία, όμως από εδώ και πέρα το έργο τους να προστατεύουν την εστία θα γίνει ακόμα δυσκολότερο.

"Υπεύθυνη" για αυτό είναι η IFAB, με την Επιτροπή Κανονισμών να παίρνει μία απόφαση βάσει της οποίας απαγορεύεται σε έναν κίπερ είτε να καθυστερήσει έναν παίκτη που αναλαμβάνει μία εκτέλεση, είτε να τον "ενοχλήσει", κινούμενος κατά μήκος της εστίας και χτυπώντας τα δοκάρια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ