SERIE A

Η Γιουβέντους δίνει Ιγκουαΐν και Καλντάρα στη Μίλαν και παίρνει πίσω τον Μπονούτσι

Η Γιουβέντους δίνει Ιγκουαΐν και Καλντάρα στη Μίλαν και παίρνει πίσω τον Μπονούτσι
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI, MARTIN MEISSNER

Ραγδαίες εξελίξεις στη Serie A, με τη Γιουβέντους να ενημερώνει τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν ότι πρέπει να φύγει και να δίνει και τον Ματία Καλντάρα στη Μίλαν για να πάρει πίσω τον Λεονάρντο Μπονούτσι!

Μία ιστορική μεταγραφική κίνηση ετοιμάζεται μεταξύ Γιουβέντους και Μίλαν, που περιλαμβάνει τον βασικό φορ της πρώτης, τον αρχηγό της δεύτερης και το κορυφαίο ταλέντο της χώρας στα στόπερ. Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Λεονάρντο Μπονούτσι και Ματία Καλντάρα ετοιμάζονται να αλλάξουν φανέλες, σε ένα εντυπωσιακό... trade στα πρότυπα του NBA μεταξύ των δύο κορυφαίων συλλόγων της Serie A.

Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στους νταμπλούχους Ιταλίας "πυροδότησε" αλυσιδωτές αντιδράσεις στα μεταγραφικά τους, αφού ο Πορτογάλος... απαιτεί φανέλα βασικού και δη στα... χωράφια του Ιγκουαΐν. Η προηγούμενη πιο ακριβή μεταγραφή της χώρας, ο Αργεντινός επιθετικός που κόστισε 94.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2016 για να αποκτηθεί από τη Νάπολι, δεν θα περιοριστεί σε ρόλο δεύτερου "βιολιού" και γι' αυτό ο αδερφός του και ατζέντης του, Νικολάς Ιγκουαΐν κλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας να συζητήσει για το μέλλον του 30χρονου διεθνή.

Η συνάντηση με τους διοικούντες τους "μπιανκονέρι" διήρκεσε περίπου δύο ώρες και σε αυτήν, η Γιουβέντους κάλεσε την πλευρά του παίκτη να βρει νέα ομάδα για την καριέρα του. Ο Ιγκουαίν γνώριζε ήδη τις προθέσεις των "μπιανκονέρι", όπως και η Μίλαν, η οποία μετά από τις περσινές μεταγραφικές αποτυχίες με τους Αντρέ Σίλβα και Νίκολα Κάλινιτς, παραμένει σε αναζήτηση βασικού "φουνταριστού".

Γι' αυτόν τον λόγο, έκαναν πρόταση 18.000.000 ευρώ για τον μονοετή δανεισμό του παίκτη και πρόσθεσαν όρο αγοράς το καλοκαίρι του 2019 για 36.000.000 ευρώ. Ο δανεισμός δεν ακούστηκε καλά στα αυτά της πλευράς του παίκτη, ωστόσο από τη Μίλαν εξήγησαν ότι γίνεται μόνο και μόνο για λογιστικούς λόγους, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος εδώ και περίπου έναν χρόνο με το financial fair play της UEFA.

Εξάλλου, το βράδυ της Δευτέρας, ο νέος τεχνικός διευθυντής των "ροσονέρι", Λεονάρντο, είχε συνάντηση με τον Νικολάς Ιγκουαΐν για να τον πείσει για το πλάνο του συλλόγου για τον αδερφό του. Ο Βραζιλιάνος βετεράνος παίκτης της Μίλαν διατηρεί καλές σχέσεις με την πλευρά Ιγκουαΐν από την περίοδο που διατελούσε αθλητικός διευθυντής στην Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα με το "Sky", όταν το 2012 η Ρεάλ προσπαθούσε να "ξεφορτωθεί" τον Αργεντινό, ο Λεονάρντο έκανε προσπάθεια να τον πάρει κοντά του στο Παρίσι, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με το ίδιο κανάλι, ο Λεονάρντο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν την Κυριακή, ενώ ο ίδιος ο διεθνής επιθετικός φέρεται να έστειλε μηνύματα σε παίκτες της Μίλαν, ζητώντας πληροφορίες για την ομάδα.

Τα ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής έγκειται στον μισθό που θα προσφέρει η Μίλαν στον παίκτη, αφού όλα τα άλλα έχουν συμφωνηθεί. Το ραντεβού Λεονάρντο - Νικολάς Ιγκουαΐν άρχισε στις 23:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα Ελλάδας) και το πιο πιθανό είναι να έχει αίσιο τέλος.

"ΛΕΥΚΗ" ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ - ΚΑΛΝΤΑΡΑ

Οι "ροσονέρι" δεν εποφθαλμιούν μόνο τον Ιγκουαΐν, αλλά ακόμα έναν συμπαίκτη του στη Γιουβέντους, έστω κι αν δεν έχουν αγωνιστεί μαζί ακόμα. Ο Ματία Καλντάρα είχε αποκτηθεί από τη "γηραιά κυρία" το καλοκαίρι του 2017, ωστόσο παρέμεινε στην Αταλάντα με διετή δανεισμό.

Την περσινή σεζόν, ο κορυφαίος νεαρός κεντρικός αμυντικός της χώρας έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Ιταλίας και παρήγαγε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα του Μπέργκαμο. Γι' αυτόν τον λόγο, η Γιουβέντους αποφάσισε να διακόψει νωρίτερα τον δανεισμό και να τον πάρει από τώρα στο Τορίνο.

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της Μίλαν, Λεονάρντο Μπονούτσι, με μία επταετία στη Γιουβέντους, προτού αποχωρήσει για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με τις διοικητικές εξελίξεις στον σύλλογο. Η κινεζική εποχή έφτασε απότομα στο τέλος της, με τον Γιόνγκχονγκ Λι να χάνει την κυριότητα του συλλόγου, από τη στιγμή που απέτυχε να αποπληρώσει μέρος του δανεισμού που είχε εξασφαλίσει από την "Elliott Management", με συνέπεια το αμερικανικό hedge fund να γίνεται μεγαλομέτοχος της ομάδας, χωρίς σαφείς προθέσεις μέχρι στιγμής όμως.

Μετά από μία χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα πέρυσι, ο Μπονούτσι φέρεται να ζήτησε μεταγραφή από τη Μίλαν, αναζητώντας ένα πιο ομαλό περιβάλλον. Η Γιουβέντους έμαθε για την επιθυμία του πρώην στόπερ της και κινήθηκε άμεσα, εκφράζοντας ενδιαφέρον για την επιστροφή του, προσφέροντας μάλιστα τον Καλντάρα ως αντάλλαγμα!

Παρά το ενδιαφέρον και από το εξωτερικό για τον 31χρονο διεθνή κεντρικό αμυντικό, ο Μπονούτσι δύσκολα θα αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση, αφού ο ένας από τους γιους του έχει πρόβλημα υγείας που κρατά τον Ιταλό ποδοσφαιριστή στη χώρα. Γι' αυτό και η Γιουβέντους φαντάζει μοναδική ρεαλιστική διέξοδος για τον Μπονούτσι, που σύμφωνα με το "Sky" έχει δώσει τα χέρια για την επιστροφή στο Τορίνο.

Η ανταλλαγή των δύο στόπερ, μάλιστα, δεν θα είναι... ανέξοδη, αφού για λόγους φοροαποφυγής, η μετακίνηση του Καλντάρα στη Μίλαν θα κοστίσει 40.000.000 ευρώ και η επιστροφή του Μπονούτσι στη Γιουβέντους θα κοστίσει... 40.000.000 ευρώ, δύο λιγότερα από όσο τον αγόρασαν οι "ροσονέρι" πριν από ένα καλοκαίρι.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni, Martin Meissner

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ