ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η Γιουνάιτεντ ζήτησε συγγνώμη από φίλαθλο στον οποίο είχε απαγορεύσει λανθασμένα την είσοδο στο γήπεδο για ρατσιστική επίθεση

Η σημαία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ
Η σημαία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ © 2018 JON SUPER / AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απολογήθηκε στον φίλαθλό της, Ράιαν Μπάτλερ, για το λάθος της να του απαγορεύσει την είσοδο στο γήπεδο, αφού τον είχε αδίκως κατηγορήσει, όπως αποδείχθηκε, για ρατσιστική επίθεση στα social media εις βάρος του Σον της Τότεναμ.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα εις βάρος ποδοσφαιριστών, με τους συλλόγους και τους αρμόδιους φορείς να καλούνται να αναλάβουν δράση. Ωστόσο, δεν είναι απίθανό να συμβούν και λάθη.

Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζήτησε συγγνώμη από τον φίλαθλο της ομάδας, Ράιαν Μπάτλερ, στον οποίο και είχε απαγορεύσει λανθασμένα την είσοδο στο γήπεδο, λόγω ρατσιστικής επίθεσης εναντίον του Σον της Τότεναμ. Όπως αποδείχθηκε όμως, στη συνέχεια, ο σύλλογος έκανε λάθος.

Αρχικά, ο Μπάτλερ είχε ενημερωθεί τον περασμένο Απρίλιο μέσω email ότι είχε κάνει προσβλητικά σχόλια στα social media εις βάρος του επιθετικού των Spurs, με αποτέλεσμα η Γιουνάιτεντ να του απαγορεύει την αγορά εισιτηρίων, όπως και την πρόσβαση στο Ολντ Τράφορντ.

Ο Μπάτλερ άσκησε αρχικά ένσταση για την απαγόρευση, αλλά απορρίφθηκε, όπως είπε στην Belfast Telegraph. Εν συνεχεία υπέβαλε ως τεκμήριο ένα στιγμιότυπο οθόνης από έναν λογαριασμό στο Twitter με ρατσιστικά σχόλια, που έφερε το ίδιο επώνυμο με εκείνον.

"Δεν έχω καν Twitter", είπε ο Μπάτλερ στην εφημερίδα της Βόρειας Ιρλανδίας. Από τη μεριά της η Γιουνάιτεντ μέσω ανακοίνωσής ανέφερε: "Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς κάναμε λάθος και η απαγόρευση ανακλήθηκε. Ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Μπάτλερ."

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ