FIFA

Η FIFA δημοσιοποίησε έρευνα που αναφέρει ότι ο κόσμος θέλει Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

Η σημαία της FIFA
Η σημαία της FIFA Ⓒ 2016 JOEL AUERBACH/ ASSOCIATED PRESS

Η FIFA συνεχίζει να πιέζει ώστε να διεξάγεται Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, δημοσιεύοντας μία έρευνα που πραγματοποίησαν δύο ανεξάρτητες εταιρίες όπου αναφέρεται ότι αυτό θέλει και ο κόσμος. Μία πιο προσεκτική ματιά στα αποτελέσματα όμως δείχνει κάτι διαφορετικό.

Η FIFA συνεχίζει να πιέζει ώστε να διεξάγεται Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε τέσσερα. Η UEFA συνεχίζει να αντιδρά. Η UEFA όμως... εξακολουθεί να μην ενδιαφέρεται για αυτές τις αντιδράσεις, δημοσιεύοντας μάλιστα μία έρευνα που δείχνει ότι ο κόσμος συμφωνεί μαζί της. Περίπου...

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποίησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, που διεξήγαγαν δύο εταιρίες και συμμετείχαν 15.088 άτομα, η πλειοψηφία του των φιλάθλων - περίπου το 55% για την ακρίβεια - επιθυμεί να γίνεται Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Μία πιο προσεκτική ματιά ωστόσο δείχνει κάτι διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η "Equipe", μόλις το 30% αυτών που ψήφισαν είπαν ότι είναι υπέρ στο να γίνεται Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, ενώ 14% θέλει να γίνεται ανά τρία χρόνια και 11% κάθε... τέσσερα χρόνια, όπως ισχύει και τώρα δηλαδή.

Παράλληλα, στο γκρουπ ηλικιών 18-24 ένα ποσοστό 37% είναι εναντίον του πλάνου του να διεξάγεται Μουντιάλ κάθε δό χρόνια, ενώ στις ηλικίες 25-34 το ποσοστό ανεβαίνει στο 40%.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η FIFA σκοπεύει πάντως να διεξαγάγει μία ακόμα μεγαλύτερη έρευνα, με συμμετοχή 100.000 ανθρώπων από 100 χώρες, θέλοντας να δυναμώσει τα επιχειρήματά της. Κοινώς, η κόντρα απλώς... θα συνεχίσει να υπάρχει και μένει να φανεί αν η FIFA θα καταφέρει να επικρατήσει ή αν τελικά θα είναι η UEFA αυτή που θα καταφέρει να διατηρηθεί το καθεστώς που υπάρχει τόσα χρόνια.

TAGS FIFA UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ