ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Έβερτον κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών λόγω οικονομικής ζημιάς ύψους 312 εκατ. ευρώ

Οι παίκτες της Έβερτον κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Σίτι
Οι παίκτες της Έβερτον κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Σίτι © 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών βρίσκεται η Έβερτον, καθώς το διάστημα 2017 - 2020 ξεπέρασε το όριο του κανονισμού βιωσιμότητας, με τις οικονομικές απώλειες να ανέρχονται σε 312 εκατ. ευρώ.

Προβλήματα με την Premier League αναμένεται να έχει η Έβερτον, με τον αγγλικό σύλλογο να κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών λόγω οικονομικής ζημιάς.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το διάστημα μεταξύ 2017 - 2020 το κλαμπ κατέγραψε απώλειες άνω των 312 εκατ. ευρώ, ποσό που υπό κανονικές συνθήκες θα αντιπροσώπευε ξεκάθαρη παραβίαση του κανονισμού της Premier League, που ορίζει ότι οι σύλλογοι επιτρέπεται να έχουν απώλειες περίπου 125 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια.

Τα "ζαχαρωτά" επρόκειτο να παρουσιάσουν τους ισολογισμούς τους για τη σεζόν 2020-21 τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά η δημοσίευση έχει καθυστερήσει καθώς έχουν ζητήσει διευκρινίσεις από την Premier League σχετικά το ποσό που μπορεί να θεωρηθεί επιτρεπτό λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικονομική ζημιά αναμένεται να αυξηθεί αφού υπολογίζεται ότι η σεζόν 2020-21 θα περιλαμβάνει νέα απώλεια άνω των 120 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από τότε που αναγκάστηκαν να διακόψουν την περασμένη εβδομάδα τις εμπορικές χορηγίες από ρωσικές εταιρίες.

Η προθεσμία που έχουν οι σύλλογοι για να παρουσιάσουν τα οικονομικά στοιχεία τους ολοκληρώνεται στα τέλη του Μαρτίου.

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ