ΕΛΛΑΔΑ

"Η Ελλάδα κινδυνεύει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό"

"Η Ελλάδα κινδυνεύει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό"

Ο Guardian αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει ευρωπαϊκό αποκλεισμό εξαιτίας των χειρισμών του υφυπουργού Αθλητισμού στο θέμα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η διαμάχη του Σταύρου Κοντονή με την ΕΠΟ μετά και την απόφασή του να διακόψει την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας εξαιτίας των επεισοδίων στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της FIFA και της FIFA και επανέφερε τους κινδύνους για ποδοσφαιρική απομόνωση της χώρας μας, αν δεν αλλάξει ρότα ο υφυπουργός Αθλητισμού και δεν ξεκινήσει πάλι τον θεσμό.

Ο έγκυρος "Guardian" αναφέρεται διεξοδικά στο θέμα και αναφέρει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει κίνδυνο ευρωπαϊκού αποκλεισμού, διότι θεωρείται από την πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας πως θίγεται άμεσα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και ότι ο υπουργός όφειλε να έχει πάρει άλλα μέτρα προτού προχωρήσει στην απόφαση να σταματήσει το Κύπελλο.

Αυτό αναφέρει στην επιστολή της η FIFA και η UEFA, ζητώντας του να ξεκινήσει και πάλι την διοργάνωση, με τον Σταύρο Κοντονή να απαντά με επιστολή άνω των 1.500 λέξεων, όπου εξηγεί αναλυτικά γιατί πήρε την συγκεκριμένη απόφαση να σταματήσει το Κύπελλο, προκειμένου να διασφαλίσει την δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη.

Μάλιστα, τονίζει ότι ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να πάρει μια τέτοια απόφαση, ενώ αναφέρει ακόμα πως δεν θα την πάρει πίσω, αν πρώτα δεν εκδικαστεί η προσφυγή της ΕΠΟ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει, θέτοντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Ο Σταύρος Κοντονής περιμένει πρώτα την απόφαση του ΣτΕ για να κοιτάξει τις επόμενες κινήσεις του.

Το εν λόγω ρεπορτάζ κάνει αναφορά στο έγγραφο που έστειλαν FIFA και UEFA στον Σταύρο Κοντονή και στο τελεσίγραφο για να αλλάξει την απόφασή του μέχρι την 1η Απριλίου, αλλιώς θα υπάρξουν κυρώσεις. Επίσης, υπερτονίζει τις συνέπειες που θα υπάρξουν, όπως είναι η αποβολή της ΕΠΟ, συν το ότι οι ελληνικοί σύλλογοι και η Εθνική ομάδα δεν θα μπορούν να παίζουν σε ξένες διοργανώσεις.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ