ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Η δραματική έκκληση του Αλτομπέλι: "Φέρτε πίσω τη φανέλα μου από τον τελικό του Μουντιάλ"

Η δραματική έκκληση του Αλτομπέλι: "Φέρτε πίσω τη φανέλα μου από τον τελικό του Μουντιάλ"
PRINT SCREEN

Ο Αλεσάντρο Αλτομπέλι, έκ των ηρώων της εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1982, απηύθυνε έκκληση για να του επιστραφεί η μία από τις τρεις φανέλες που φόρεσε στον τελικό με την Γερμανία, αποκαλύπτοντας πως εκλάπη πρόσφατα από έναν φίλο του.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε το 1982 στα γήπεδα της Ισπανίας είναι πάντα συνυφασμένο με υπέροχες αναμνήσεις για τους φίλους της εθνικής Ιταλίας, με την σκουάντρα ατζούρα να φτάνει ως τον τελικό αποκλείοντας στο δρόμο της την πανίσχυρη τότε Βραζιλία (στα προημιτελικά) και να επικρατεί εκεί της Δυτικής Γερμανίας με σκορ 3-1.

Οι Πάολο Ρόσι, Μάρκο Ταρντέλι και Αλεσάντρο Αλτομπέλι ήταν οι χρυσοί σκόρερ για τους Ιταλούς, με τον Αλτομπέλι να έρχεται στο προσκήνιο για ένα όχι και τόσο ευχάριστο γεγονός. Για την ακρίβεια, για να καταγγείλει μία... κλοπή και να ζητήσει από εκείνον που πήρε τη μία από τις τρεις φανέλες που φορούσε στον τελικό να την επιστρέψει πίσω.

"Η φανέλα που φορούσα στον τελικό του Μουντιάλ κλάπηκε από έναν δικηγόρο και καλό φίλο μου. Ζητάω από όποιον την πήρε να την επιστρέψει. Είναι μία πολύτιμη ανάμνηση για μένα αλλά κυρίως ελπίζω να μπορέσει να την ξαναέχει ο φίλος μου επειδή είναι απελπισμένος.

Δεν έχει ησυχάσει θεωρώντας πως άθελά του, μου έκανε κακό", τόνισε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο Αλτομπέλι, αποκαλύπτοντας πως η φανέλα κλάπηκε από τον φίλο του πριν μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τρένο.

Ο Αλτομπέλι φόρεσε τρεις φανέλες στον τελικό

"Ο φόβος είναι πως όποιος πήρε εκείνη την τσάντα δεν έχει αντιληφθεί πως περιείχε εκείνη τη φανέλα της Ιταλίας και ίσως να την έχει πετάξει σαν ένα οποιοδήποτε άλλο ρούχο.

Εάν όμως κατάλαβε περί τίνος πρόκειται θα το έχει βάρος στη συνείδησή του. Πρόκειται άλλωστε για ένα αντικείμενο που δεν μπορεί να πουληθεί, αφού αυτός ο φίλος μου κατάφερε να βάλει όλους σχεδόν τους παίκτες της Ιταλίας να υπογράψουν.

Το περίεργο και λυπηρό είναι την κουβαλούσε μαζί του για να την πάει σε μία εκδήλωση στο Μιλάνο όπου θα συναντούσε δύο συμπαίκτες μου για να βρει τις υπογραφές που του έλειπαν", συνέχισε ο Αλτομπέλι, για να αποκαλύψει στο φινάλε πως σε εκείνο το συλλεκτικό ματς της σκουάντρα ατζούρα είχε φορέσει τρεις φανέλες κόντρα στους Γερμανούς.

"Εκείνη που φορούσα στο Μπερναμπέου όταν πέτυχα το γκολ του 3-1 δεν την αφήνω, την κρατώ σαν κειμήλιο. Μία άλλη είναι στο μουσείο του ποδοσφαίρου στο Κοβερτσάνο.

Η τελευταία είναι εκείνη που αναζητούμε και την οποία είχα χαρίσει αρκετά χρόνια πριν στο φίλο μου, που είναι ένας παθιασμένος συλλέκτης".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ