ΕΛΛΑΔΑ

Η ατζέντα με τους τρεις και οι αντιδράσεις για Κοντονή

Η ατζέντα με τους τρεις και οι αντιδράσεις για Κοντονή
Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποια αναμένεται να είναι η ατζέντα της συνάντησης ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και τους Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη, την ώρα που ο υφυπουργός έχει να αντιμετωπίσει και το εσωτερικό του κόμματός του.

Κρίσιμες είναι αυτές οι ημέρες για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος έχει μια πλούσια ατζέντα και σημαντικά θέματα που καλείται να φέρει εις πέρας.

Κατ' αρχάς, η συνάντηση με την Σούπερ Λίγκα την ερχόμενη Παρασκευή (18/3) έχει τεθεί εν αμφιβόλω, αφού δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρξει η απαραίτητη απαρτία για να πραγματοποιηθεί, ενώ ο Γιώργος Μποροβήλος παρέκαμψε την διοίκηση Γκιρτζίκη προτού χτυπήσει την πόρτα του κ. Κοντονή. Μάλιστα, στην άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με την Ομοσπονδία για να τεθεί επί τάπητος το θέμα της διαιτησίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα.

Από 'κει και πέρα, όλοι περιμένουν την κρίσιμη συνάντηση του υφυπουργού με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη για όλα τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν προτίθεται να δώσει το παρών, αφού δεν θέλει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Αναφορικά την ατζέντα της συνάντησης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας, ο Σταύρος Κοντονής προτίθεται να θέσει συγκεκριμένη ατζέντα και όχι να γίνει μια... γενικόλογη συζήτηση χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Οι εκλογές στην ΕΠΟ και η ανεύρεση ενός προσώπου κοινής αποδοχής, χωρίς όμως να προσπαθήσουν να εμπλακούν στα της Ομοαπονδίας. Επίσης, να βρεθεί πρόσωπο αποδεκτό απ' όλους για την προεδρία της Super League και της ΚΕΔ, να υπάρξει δέσμευση για συμμάζεμα των συνδέσμων και των οργανωμένων οπαδών και θέματα λειτουργίας των ΠΑΕ και κυρίως η σχέση τους με το Δημόσιο.

Εξάλλου, ο Σταύρος Κοντονής αυτές τις ημέρες έχει να αντιμετωπίσει και το εσωτερικό του Κόμματός του για το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ που έρχεται με τη μορφή κατ' επείγοντος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και αύριο (17/3) στη Βουλή για ψήφιση με τον τίτλο: "Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπιγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπιγκ και άλλες διατάξεις".

Ο λόγος είναι ότι ότι στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνονται διατάξεις για το ποδόσφαιρο όπως για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και την απλή αναλογική στις εκλογές των Ενώσεων, ενώ το ότι έρχεται με τη μορφή του κατεπείγοντος, σημαίνει ότι άλλοι βουλευτές δεν μπορούν να καταθέσουν τροπολογίες,

Έτσι, λοιπόν, υπάρχει "πόλεμος" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Πέτρο Κωνσταντινέα και Ελένη Αυλωνίτου να ετοιμάζονται να σηκώσουν... μπαϊράκι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών. Ο πρώην διαιτητής, ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις, ζητώντας την απλή αναλογική και τον περιορισμό σε δυο θητείες μάξιμουμ. Ο ίδιος ο κ. Κοντονής προτίθεται να περάσει όλες τις διατάξεις που ζητούν βουλευτές του Κόμματός του στο μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει πάει ήδη αρκετά πίσω.

Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ; Πέρα από την εναρμόνιση με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καταπολέμησης του Ντόπινγκ έχουμε τη διαμόρφωση ενός ποιος σκληρού πλαισίου για τους παραβάτες. Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται μέχρι και τιμωρία Ομοσπονδιών σε περίπτωση που περισσότεροι από τέσσερις αθλητές πιαστούν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, αφαίρεση όλων των προνομίων (μπόνους, θέσεις στο δημόσιο κλπ, κλπ) που έχουν δοθεί σε αθλητές.

Πέρα από το κομμάτι του ντόπινγκ υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που περνούν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Μία από αυτές αφορά τη δημιουργία μητρώου φορέων ΓΓΑ μέσα στο 2016 το οποίο θα δώσει λύσεις στο οργανωτικό κομμάτι. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία εγκαταστάσεων ώστε να μπορούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση σε όλους τους αθλητικούς χώρους.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ