SERIE A

Η Αταλάντα έχει έναν καλό λόγο αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ για να μη χάσει από την Μίλαν

Atalanta's Duvan Zapata, right, fights for the ball with AC Milan's Simon Kjaer during the Serie A soccer match between AC Milan and Atalanta at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Friday, July 24, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
Atalanta's Duvan Zapata, right, fights for the ball with AC Milan's Simon Kjaer during the Serie A soccer match between AC Milan and Atalanta at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Friday, July 24, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) @ 2020 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Μίλαν έχει μπροστά της ένα ματς "τελικό" απέναντι στην Αταλάντα καθώς μόνο με νίκη κλειδώνει τη συμμετοχή της στο νέο Champions League, με τους μπεργκαμάσκι από την πλευρά τους να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, όχι όμως και οικονομικά.

Η Μίλαν είχε τη χρυσή ευκαιρία να πάρει το τρίποντο το βράδυ της Κυριακής απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά (είχε σωθεί λίγες ώρες νωρίτερα) Κάλιαρι όμως την πέταξε στα σκουπίδια και μάλιστα μέσα στο σπίτι της, με το άγονο 0-0 στο "Σαν Σίρο" να βάζει φωτιά στη μάχη της τετράδας.

Ουσιαστικά, τρεις ομάδες, οι Μίλαν, Νάπολι και Γιουβέντους κυνηγούν τα δύο τελευταία εισιτήρια για το νέο Champions League, με μία εξ αυτών να είναι αναγκασμένη στο φινάλε να συμβιβαστεί με το Europa League. Με δεδομένο μάλιστα πως η Νάπολι παίζει εντός έδρας με την Βερόνα και η Γιουβέντους εκτός με την Μπολόνια που έχει εξασφαλίσει την παραμονή, όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη της Μίλαν στο Μπέργκαμο απέναντι στην Αταλάντα για την 38η αγωνιστική της Serie A.

Οι ροσονέρι τα "κατάφεραν" ώστε στην τελευταία αγωνιστική να χρειάζονται μόνο νίκη απέναντι στην 2η της βαθμολογίας Αταλάντα για να επιστρέψουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από επτά χρόνια απουσίας, αφού ακόμα και με ισοπαλία στο "Jewiss Stadium" θα μείνουν πέμπτοι στη βαθμολογία, αν οι μπιανκονέρι και παρτενοπέι κάνουν το δικό τους καθήκον.

Θεωρητικά, η Μίλαν έχει για "σύμμαχο" το γεγονός πως η Αταλάντα θα διεκδικήσει το Coppa Italia την ερχόμενη Τετάρτη (19/5) απέναντι στην Γιουβέντους και οι παίκτες της θα έχουν καταπονηθεί από την προσπάθεια στον τελικό, καθώς επίσης και από το γεγονός πως οι παίκτες του Γκασπερίνι δεν έχουν τρομερό κίνητρο από τη στιγμή που έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους στο Champions League για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Αυτό πάντως δεν είναι 100% αληθές, αφού ναι μεν η "Dea" δεν ζορίζεται για να πάρει αποτέλεσμα μιας που έχει πετύχει το στόχο της αγωνιστικά, ωστόσο υπάρχει μία σημαντική οικονομική παράμετρο και αφορά τα χρήματα που θα λάβει στο τέλος της σεζόν από την κατανομή του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Το πόσα χρήματα θα πάρει η κάθε ομάδα εξαρτάται από τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα στο φινάλε, με την Αταλάντα να ξέρει πως αν ηττηθεί και πέσει από την 2η στην 4η θέση, τότε θα χάσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Αυτό είναι της τάξης των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ, αφού βάσει τηλεοπτικού συμβολαίου που έχουν υπογράψει οι 20 ομάδες της Serie A, η 2η της βαθμολογίας θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 19,4 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η 4η θα κερδίσει 14,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αναμφίβολα σημαντική διαφορά που δεν αποκλείται να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους παίκτες της Αταλάντα, παρότι έχουν κλειδώσει το Champions League και δεν θα έχουν την πίεση που θα έχουν οι συνάδελφοί τους, της Μίλαν, σε λίγα 24ωρα από τώρα...

Photo Credits: @ 2020 Antonio Calanni/Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2020 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ