PREMIER LEAGUE

Η Άρσεναλ πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι!

Η Άρσεναλ πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι!
Αντεμπαγιόρ-Άρσεναλ

Η Άρσεναλ επικράτησε με 2-1 της Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι και διατηρήθηκε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Ξέσπασμα με "τεσσάρα" επί της Πόρτσμουθ για Λίβερπουλ (vids)!

Με την επιτυχία αυτή οι "κανονιέρηδες" συνέχισαν την θετικότατη παράδοση που έχουν δημιουργήσει απέναντι στην συμπολίτισσα, από την οποία έχασαν για τελευταία φορά ανεξάρτητα έδρας το 1999 ενώ παραμένενουν αήττητοι μέσα στο σπίτι τους από το 1993.
Το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τον Πολ Ρόμπινσον να πραγματοποιεί σε αυτό το διάστημα δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ του Έμπουε και κεφαλιά του Τουρέ (με κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική βραδιά στην οποία βρέθηκε μεσοβδόμαδα για το Κάρλινγκ Καπ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι), όμως στο δεύτερο μέρος το ματς "πήρε φωτιά".

Στο 48' η Άρσεναλ πήρε κεφάλι στο σκορ, με τoν Φαμπρέγκας να βγάζει με εκπληκτικό "τακουνάκι" τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ απέναντι στον Ρόμπινσον, με τον φορ των "κανονιέρηδων" να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με αριστοτεχνικό πλασέ και να φτάνει τα 9 τέρματα στο πρωτάθλημα (όσα έχουν και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Γιακούμπου, με τους οποίους μοιράζεται πλέον την κορυφή του πίνακα των σκόρερ).

Στο 65' η Τότεναμ άγγιξε την ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα του Λένον, ο αμαρκάριστος Ρόμπι Κιν έστειλε τη μπάλα από πλεονεκτική θέση πάνω από το δοκάρι του Αλμούνια, όμως ένα λεπτό αργότερα έγινε το 1-1, με τον Μπερμπάτοφ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από πάσα του Κιν και να "νικάει" με δεξί σουτ από πολύ πλάγια θέσ τον Αλμούνια.

Πέντε λεπτά αργότερα (71'), η Τότεναμ είχε την "χρυσή" ευκαιρία να κάνει την ανατροπή να πάρει το πρώτο της "τρίποντο" επί της συμπολίτισσας μετά από 8 χρόνια, όταν ο διαιτητής Στάιλς υπέδειξε το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή του Μπερμάτοφ από τον Τουρέ, όμως ο Κιν έστειλε τη μπάλα προς το κέντρο της εστίας, με τον Αλμούνια να το αποκρούει και να κρατάει την Άρσεναλ "ζωντανή" στο ματς.

Η αδυναμία της Τότεναμ να πάρει το προβάδισμα είχε ως αποτέλεσμα να έρθει η "τιμωρία" πέντε λεπτά αργότερα, με τους γηπεδούχους να αποδεικνύουν σε ένα ακόμα ματς γιατί βρίσκονται στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος.

Στο 75' ο Αρσέν Βενγκέρ έριξε στο ματς τον Νίκλας Μπέντνερ στη θέση του Έμπουε (ταυτόχρονα ο Χουάντε Ράμος αντικατέστηκε τον Κιν με τον Ντεφόε), με τον 19χρονο Δανό διεθνή φορ να "βγάζει ασπροπρόσωπο" τον Αλσατό τεχνικό.

Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς (76') χρίστηκε σκόρερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στέλνοντας στα δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φαμπρέγκας.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η ένατη νίκη σε 10 εντός έδρας ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Άρσεναλ στο φετινό πρωτάθλημα η Άρσεναλ, ενώ από την πλευρά της η Τότεναμ μετράει μόλις 1 επιτυχία στις συνολικά 10 εξόδους της από το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

Το εντυπωσιακό με την Άρσεναλ είναι ότι έχει αναδειχτεί νικήτρια φέτος σε όλα τα ματς που έχει δώσει με τις άλλες ομάδες του Λονδίνου (Τσέλσι, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Φούλαμ), με την ομάδα του Βενγκέρ να έχει επικρατήσει και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, στην έδρα της Τότεναμ.

Ξέσπασε με "τεσσάρα" η Λίβερπουλ
Στο "Άνφιλντ" η Λίβερπουλ αναζητούσε με αντίπαλο την Πόρτσμουθ τη νίκη-βάλσαμο για να επουλώσει τις πληγές της μετά από τα δύο διαδοχικά χαστούκια από Μάντσεστερ (εντός έδρας ήττα για το πρωτάθλήμα) και Τσέλσι (εκτός έδρας ήττα-αποκλεισμός για το Κάρλινγκ Καπ), και τα κατάφερε με εμφατικό τρόπο.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 των "πόμπεϊς", πετυχαίνοντας μόλις την τέταρτη επιτυχία της σε εννέα ματς πρωταθλήματος που έχει δώσει στο "Άνφιλντ" και σταματώντας το εκπληκτικό σερί της ομάδας του Χάρι Ρέντναπ που προερχόταν από έξι συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες!

Τον λογαριασμό των τερμάτων για τους "κόκκινους" άνοιξε μόλις στο 13' ο Μπεναγιούν με δυνατό σουτ από την περιοχή μετά από σέντρα από αριστερά του Κιούελ, ενώ το 2-0 έγινε τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά από "καραμπόλα" η μπάλα βρήκε τον παίκτη των φιλοξενουμένων, Ντιστίν, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Τζέιμς.

Το παιχνίδι απέκτησε νέα τροπή στο 57', με τον Μουαρουάρι να δέχεται τη σέντρα από τον Κανού και να "εκτελεί" από κοντά τον Ρέινα, όμως με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόρες η Λίβερπουλ πέτυχε άλλα δύο τέρματα (67', 85') και "καθάρισε" το ματς.

Να σημειωθεί ότι ο Ράφα Μπενίτεθ άλλαξε κατά τα 9/11 την ενδεκάδα που παρατάχθηκε μεσοβδόμαδα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για τον προημιτελικό του Κάρλινγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι.

Τα υπόλοιπα ματς

Στο "Βίλα Παρκ" του Μπέρμιγχαμ, Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1, αποτέλεσμα που ανέβασε την ομάδα του Σβεν-Γκόραν Έρικσον στην τέταρτη θέση του πίνακα.

Οι "πολίτες" άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11' με πλασέ του Ρονάλντο Μπιάνκι μετά από εξαιρετική σέντρα από αριστερά του Πετρόφ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν μόλις τρία λεπτά μετά, όταν το σουτ του Κάριου να λίγο και σε σώμα αμυντικού για να καταλήξει τελικά στα δίχτυα της εστίας του Χαρτ.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία που έφερε η Άστον Βίλα στο γήπεδό της σε σύνολο 10 ματς, ενώ η Σίτι από την πλευρά της μετράει μόλις 1 νίκη σε 9 εκτός έδρας ματς.

Στο "Ρίβερσαϊντ" η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε με 2-1 της Μίντλεσμπρο και πανηγύρισε την 5η φετινή επιτυχία της στα εννέα ματς που έχει δώσει συνολικά μακριά από το σπίτι της.

Οι γηπεδούχοι (οι οποίοι απέχουν πλέον μόνο τρεις πόντους από τη γραμμή του υποβιβασμού) πήραν κεφάλι στο σκορ στο 40' με τον Γουίτερ, όμως το ημίχρονο τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες καθώς ακολούθησε με το γκολ του Άστον στο 44'.

Στο δεύτερο μέρος αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν επιθετικά κυνηγώντας το "τρίποντο", ωστόσο ήταν τελικά οι Λονδρέζοι που πήραν τη νίκη, με το ψύχραιμο πλασέ του Πάρκερ στο τελευταίο λεπτό του ματς (πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των "σφυριών").

Στο "Ρίμποκ", η Μπόλτον επικράτησε με 3-0 της Μπέρμιγχαμ -χάρη σε τρία τέρματα στο τελευταιό 20λεπτο-, πετυχαίνοντας την τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη της και ξεφεύγοντας τρεις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Ελ-Χατζί Ντιούφ ήταν αυτός που κατάφερε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα της Μπέρμιγχαμ στο 72΄εκμεταλλευόμενος σέντρα του Νικολά Ανελκά, ενώ ο Γάλλος διεθνής φορ ήταν αυτός έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στην επικράτηση των γηπεδούχων με δύο προσωπικά του τέρματα στο 78' και το 90'.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου (ήταν στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε), παραμένει αήττητη εντός έδρας από τότε που ο Γκάρι Μέγκσον πήρε τη σκυτάλη από τον Σάμι Λι στην τεχνική ηγεσία, με τη Μπέρμιγχαμ να βρίσκεται μόλις έναν πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο "Ματζέσκι", η Ρέντινγκ επικράτησε με 2-1 της Σάντερλαντ και αποσπάστηκε επτά πόντους από την επικίνδυνη ζώνη, σε ένα ματς το οποίο έσπασε καρδιές και κρίθηκε από ένα αμφισβητούμενο τέρμα στο τελευταίο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με τον Ινγκίμαρσον στο 69', όμως η ομάδα του Ρόι Κιν έφερε το ματς στα ίσια στο 82' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσόπρα.

Τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους χάρισε στο 90' ο Χαντ (μετά από σέντρα του Λονγκ), με τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Κρεγκ Γκόρντον να αποκρούει, όμως το διαιτητικό τρίο να αποφασίζει ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Έτσι, οι "μαύρες γάτες" συνέχισαν το αρνητικό σερί που τους ακολουθεί όταν αγωνίζονται μακριά από το "Στάντιουμ οφ Λάιτ", καθώς έχουν πλέον απολογισμό 2 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Στο "Κρέιβεν Κότατζ", Φούλαμ και Γουίγκαν ήρθαν ισόπαλες με 1-1, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται είκοσι λεπτά πριν το τέλος με τον Μπεντ, όμως να μην καταφέρνουν να πάρουν το πρώτο τους εκτός έδρας "τρίποντο", καθώς οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν με δυνατό σουτ του Ντέμπσεϊ στο 78'.

Η ισοπαλία αυτή κράτησε αμφότερες τις ομάδες στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας (17η η Φούλαμ, 19η η Γουίγκαν), με τους γηπεδούχους να έχουν στον πάγκο τους ως υπηρεσιακό προπονητή τον Ρέι Λιούινγκτον, μετά την απόλυση του Λόρι Σάντσες μεσοβδόμαδα.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Άρσεναλ-Τότεναμ 2-1 (48' Αντεμπαγιόρ, 76' Μπέντνερ / 66' Μπερμπάτοφ)
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (14' Κάριου / 11' Μπιάνκι)
Ρέντινγκ-Σάντερλαντ 2-1 (69' Ινγκίμαρσον, 90' Χαντ / 82' (πεν.) Τσόπρα)
Μίντλεσμπρο-Γουέστ Χαμ 1-2 (40' Γουίτερ / 44' Άστον, 90' Πάρκερ)
Λίβερπουλ-Πόρτσμουθ 4-1 (13' Μπεναγιούν, 16' (αυτ.) Ντιστίν, 67', 85' Τόρες / 57' Μουαρουάρι)
Φούλαμ-Γουίγκαν 1-1 (78' Ντέμπσεϊ / 70' Μπεντ)
Μπόλτον-Μπέρμιγχαμ 3-0 (72' Ντιούφ, 78', 90' Ανελκά)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Mάντσεστερ Γ.-Έβερτον (14:00)
Νιούκαστλ-Ντέρμπι (16:00)
Μπλάκμπερν-Τσέλσι (18:00)

Δείτε τα στιγμιότυπα από το μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι:



Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη με 4-1 της Λίβερπουλ επί της Πόρτσμουθ:



Δείτε τα στιγμιότυπυπα από το Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι:



Δείτε τα στιγμιότυπυπα από το Mπόλτον Μπέρμιγχαμ:



Δείτε τα στιγμιότυπυπα από το Ρέντινγκ-Σάντερλαντ:



Δείτε τα στιγμιότυπυπα από το Φούλαμ-Γουίγκαν:


































































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ