ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η απολογία του Παναθηναϊκού: "Τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου"

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Βαγιάκος
Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Βαγιάκος INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε την Παρασκευή (22/10) στον Αθλητικό Δικαστή για τα επεισόδια έξω από τη Θύρα 14 στον αγώνα με τον Ιωνικό κι επισήμανε πως δεν έχει αντικειμενική ευθύνη η "πράσινη" ΠΑΕ

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/10) στον Αθλητικό Δικαστή, μετά τη συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη Θύρα 14 του "Απόστολος Νικολαΐδης" πριν από την έναρξη του αγώνα του περασμένο Σαββάτου (16/10) με τον Ιωνικό.

Οι "πράσινοι" αρνήθηκαν πως τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου και υπογράμμισαν πως δεν έχουν αντικειμενική ευθύνη για όσα συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο και δη στην οδό Παναθηναϊκού και στη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η συμπληρωματική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα έγινε κατόπιν της (καθυστερημένης ως προς την παράδοσή της) έκθεση της Αστυνομίας, με το κατηγορητήριο να κάνει λόγο για επεισόδια έξω από τη Θύρα 14 του γηπέδου της Λεωφόρου, μετά την προσπάθεια οπαδών να μπουν στη Θύρα χωρίς εισιτήριο. Εκεί υπήρξε καταγραφή για τραυματισμό δύο αστυνομικών κι ενός σεκιούριτι, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κληθεί (και) με το άρθρο 15 παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ποινών και τιμωρία με 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Επιπλέον στο εν λόγω άρθρο υπάρχει και διάταξη η οποία υπογραμμίζει (με μαύρα γράμματα) πως εφόσον τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, δεν θα επιβάλλεται ποινή έδρας.

Ο Αθλητικός Δικαστής ζήτησε και πήρε από την Αστυνομία βίντεο με τα επεισόδια, προκειμένου να σχηματίσει άποψη και να κρίνει το ακριβές σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια. Αν δηλαδή ήταν σε χώρο που υπάρχει άμεση "σύνδεση" με το γήπεδο ή τα περιστατικά συνέβησαν σε περιβάλλοντα χώρο.

Ο Παναθηναϊκός στην απολογία του δεν αρνήθηκε πως υπήρξε ένταση, η οποία όμως δεν συνέβη στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Επιπλέον, ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βαγιάκος, έκανε ένσταση απαράδεκτης δίωξης καθώς όπως τόνισε το πρώτο περιστατικό (επεισόδια στην προσπάθεια των οπαδών να μπουν στο γήπεδο) "...αναφέρεται απ’ τον παρατηρητή του αγώνα άρα υπεύθυνο για τη δίωξη είναι το πειθαρχικό σας όργανο κι όχι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Δεν κάνατε καμία δίωξη και δεν κληθήκαμε σε απολογία για το συγκεκριμένο περιστατικό. Επίσης, η έκθεση της Αστυνομίας λέει ότι οι φίλαθλοι ήταν επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Για τη δεύτερη πράξη υπήρξαν άτομα που βγήκαν από τη Θύρα 14. Το οδόστρωμα της οδού Παναθηναϊκού όμως, δεν είναι εν γένει χώρος του γηπέδου, ούτε το πεζοδρόμιο απέναντι είναι και άρα δεν έχουμε ευθύνη. Ο τραυματισμός του σεκιούριτι υπάρχει κατάθεση του ότι έγινε στον φραγμό 6, στην γωνία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Παναθηναϊκού. Η αστυνομία μάλιστα δεν τον αντιλήφθηκε".

Ο επιχειρησιακός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Σπύρος Βλάχος που κλήθηκε ως μάρτυρας ανέφερε πως "...μέσα στις κερκίδες δεν έγινε τίποτα. Κανείς στο γήπεδο δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Όπως με ενημέρωσαν, 20-30 άτομα από τη Θύρα 14 βγήκαν έξω για να βάλουν κάποιους άλλους οπαδούς μέσα, κι εκεί υπήρχε μια μικρή ένταση".

Στο κατηγορητήριο υπάρχει ακόμη και ρίψη αντικειμένων σε σημείο εκτός γηπέδου, από οπαδούς που βρίσκονταν μέσα στη Θύρα 14. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (22/10).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ