ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη φανέλα της Εθνικής: "Το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων από το 1821"

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τη γαλανόλευκη φανέλα
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τη γαλανόλευκη φανέλα INTIME

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τονίζοντας πως η επιλογή έγινε το 2021 και παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Η φανέλα που επέλεξε η ΕΠΟ για να αποτελέσει την πρώτη εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας και να την συντροφεύσει στην πορεία της στα προκριματικά του Euro 2024 προκάλεσε αντιδράσεις, με τον εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, να σχολιάζει μάλιστα τη φανέλα τονίζοντας πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έβαλε στη φανέλα σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις.

Από την πλευρά της, η ΕΠΟ θέλησε να δώσει απάντηση σε όσα της καταμαρτυρήθηκαν, τονίζοντας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Δευτέρα (27/03) πως η επιλογή είχε γίνει το 2021 και πως το συγκεκριμένο σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

"Σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ομάδας, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής.

Η φανέλα αυτή σχεδιάστηκε από τη Χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας μετά από την υποβολή πρωτότυπης πρότασης από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο.

Η επιλογή της έγινε το 2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Η τελική έγκριση δόθηκε από την UEFA, η οποία υποβάλλει σε λεπτομερή έλεγχο τις εγκρίσεις που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ